'Bal arıları Mühendis Oluyor' projesi Yozgat'ta

Ford Otosan tarafından Koç Holding'in "Ülkem İçin projesi" kapsamında desteklenen, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği'nin Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 81 ilde yürüttüğü "Bal Arıları Mühendis Oluyor" projesi, Yozgat'ta öğretmen ve öğrencilerle buluştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2017 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bal arıları Mühendis Oluyor' projesi Yozgat'ta

Ford Otosan açıklamasına göre, proje ekibi Yozgat Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerle bir araya geldi. Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ford Altınsoy Bayi destekleriyle iki gün boyunca okullarda, meslek seçimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında farkındalık eğitimi verildi. Eğitimlere, Uçan Süpürge'nin yanı sıra Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği'nin ekipleri ve Ford Otosan mühendisleri de katıldı.

Yozgat Atatürk Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen farkındalık eğitimlerinde kız ve erkek öğrencilerin yanı sıra, öğretmenlerine de meslek seçiminde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin olumsuz sonuçları anlatıldı.

Ford Otosan, proje kapsamındaki okullarda eğitimini tamamlayarak üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilere staj imkanı sunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber