Pakistan'da Ruhani ile kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bugün başlayacak Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) zirvesine katılıyor. Erdoğan, 10 ülke liderinin katılacağı zirvede İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile de kritik bir görüşme yapacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Şubat 2017 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pakistan'da Ruhani ile kritik görüşme

ABDULLAH KARAKUŞ

Türkiye, Pakistan, Afganistan, Azerbaycan, İran, Tacikistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Kazakistan'ın oluşturduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın 13. Zirvesi'nin ilk gününde dışişleri bakanları konuşmalarını yapacak ve temaslarda bulunacak. Zirvede liderler de yarın bir araya gelecek.

İran'la yol haritası

Zirve için bugün İslamabad'a gelecek olan Erdoğan, katılımcılara hitap ederek bölgesel işbirliğini geliştirme mesajı verecek. Erdoğan, ekonomik işbirliğini geliştirmek için vizelerin kaldırılması, ticareti kolaylaştıracak ECOTA Anlaşması'nın hayata geçirilmesi, gümrük modernizasyonunun sağlanması adımlarının atılmasını isteyecek.

Erdoğan ayrıca, zirvede ikili görüşmeler de yapacak. Görüşeceği liderlerden biri de İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani olacak. Erdoğan, Ruhani ile DAEŞ'a karşı mücadele ve terörden arındırılmış güvenli bölge başta olmak üzere Suriye'nin geleceğine yönelik konuları ele alacak. Son dönemde İran ile karşılıklı açıklamalar ile gerilen ilişkiler masaya yatırılacak. Erdoğan bölgenin güvenliği için ortak bir yol haritası belirlenmesini üzerinde duracak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber