Hatay'da FETÖ'nün 2 firari sanığına 15'er yıl hapis istemi

Örgüte ait eğitim kurumlarında yöneticilik yapan firari 2 kişi hakkında 15'er yıl hapis istemiyle dava açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2017 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hatay'da FETÖ'nün 2 firari sanığına 15'er yıl hapis istemi

Hatay'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün okullarında yöneticilik yapan firari 2 kişi hakkında 15'er yıl hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları iddia edilen firari şüpheliler Güngör B. ve Hasan S. hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, haklarında yakalama kararı bulunan 2 kişi için "FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15'er yıl hapis cezası talep edildi.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanıklardan Güngör B'nin Dörtyol'da Özel Işık Eğitim Merkezi'nde müdür olduğu, Hasan S'nin ise örgütün dershanesinde müdürlük yaptığı ve bu kişiler hakkında ihbarda bulunulduğu belirtildi.

Yapılan incelemelerde, şüphelilerin FETÖ/PDY ile bağlantılarının belirlendiği, sanıklardan Güngör B'nin terör örgütünün haberleşme programı olan "ByLock" kullanıcısı olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber