Vali: Çocuklarınız gelip adalete teslim olsun

Muş Valisi Seddar Yavuz, "Dağda çocukları olanlar var, onlara sesleniyorum. Çocuklarınızla irtibatınızı kurun, yol yakınken bu yanlış yoldan dönsünler ve hakkın, hukukun yanında yer alsınlar." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2017 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali: Çocuklarınız gelip adalete teslim olsun

Yavuz, Garnizon Komutanı Albay İsmail Şahin, Muş Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ve kamu kurum müdürleri ile Varto'ya bağlı İlbey, Dallıöz, Taşdibek ve Kolan köylerini ziyaret etti.

Vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinleyen Yavuz, Dallıöz köyü taziye evinde yaptığı konuşmada, bölgede çok büyük acılar yaşandığını söyledi.

Suriye'deki Kürtlerin hala bir kimliğinin bulunmadığını, İran'da seyahat özgürlüklerinin olmadığını anlatan Yavuz, şunları kaydetti:

"Bunlara rağmen en çok eylem yapılan ve cana kastedilen yer de Türkiye'dir. Kürt diye diye Kürtlerin evlerini yıktılar, çocuklarını dağlarda öldürttüler ve ölmelerine vesile oldular. Biz de devlet olarak insanların yaşamaları için bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Kobani diyerek Varto'da okulları yakanlar gidip başka yerlerde mücadele etselerdi daha iyi olmaz mıydı, onu da sormak istiyorum sizlere. Ümit ediyorum ki herkes aklını başına toplar ve olayları daha iyi değerlendirir. Suriye'den kaçan 3 milyon kişi gelip Türkiye'ye sığınıyor, yarın öbür gün burada olay olsa siz gidip kime sığınacaksınız."

- "Çocuklarınız gelip adalete teslim olsun"

Türkiye olarak terörle mücadele konusunda kararlı olduklarını dile getiren Yavuz, kendisine "Çözüm süreci tekrar başlar mı?" diye sorular yöneltildiğini söyleyerek, böyle bir durumun söz konusu olmadığını aktardı.

Yavuz, şöyle devam etti:

"Bunların amacı Kürtlere özgürlük değil, Kürtleri kalkındırma değil, tam tersine PKK eliyle Kürtlerden ve Türkiye'den öç alınıyor. PKK'sı, DEAŞ'ı, DHKP-C'si bütün bunlar küresel güçlerin Türkiye'deki maşaları. Bu yüzden bundan sonra süreç yok. Dağda çocukları olanlar var onlara sesleniyorum; çocuklarınızla irtibatınızı kurun. Yol yakınken bu yanlış yoldan dönsünler ve hakkın, hukukun yanında yer alsınlar. Çocuklarınız gelsin, adalete teslim olsun. Herkes gelip silahını teslim edip bu ülkenin onurlu bir vatandaşı olarak yaşamaya devam edecek. Bir süreç başlattık ama bu süreç sabote edildi ve bunu bir daha başlatma düşüncemiz yoktur. Biz devlet olarak şefkat göstermeye devam edeceğiz, bu şefkati görmeyenlerin de parmağını kıracağız."

- "Referandumda yoğun güvenlik önlemleri alınacak"

16 Nisan'da referandum sürecinin yaşanacağını ve bu konuda yoğun güvenlik önlemleri alacaklarını vurgulayan Yavuz, vatandaşların hür iradesinin sandığa yansımasının olmazsa olmazları arasında yer aldığını kaydetti.

Yavuz, vatandaşların hiçbir baskı olmadan oyunu kullanabileceğini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"7 Haziran seçimlerinde Varto'da seçmen sayısı 15 bin, kullanılan oy sayısı da 15 bin. Yani Varto'da hiç hasta olan, şehir dışında olan kimse yok. Nasıl oluyor bu, kim inanır buna? Buradan anladığımız şey birilerinin bu oyları onların yerine kullandığıdır. 1 Kasım seçimlerinde bunu yapamadılar çünkü güvenlik tedbirleri fazlaydı. Referandumda yapılacak şey de budur. Bugüne kadar sizleri tehdit ettiğimizi gördünüz mü? İradenize saygı gösterdik, biz sizin siyasi düşüncenize karışmıyoruz. Sizden istediğimiz siyasi düşüncenizi kimseye ipotek ettirmeyin. Ama silahın gölgesinde bu olmaz. Şunu hepimiz bilmeliyiz, 80 vekil alıp da hendek kazdıran vekil istemiyoruz bu ülkede. Nitekim Ankara'da bomba patladı, vekiller bu caninin taziyesine gittiler."

Yahya Sezgin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber