İnşaat işçisi hayalindeki cipi yaptı

Ordulu inşaat işçisi, çocukluğundan beri hayalini kurduğu cipe sahip olmak için evinin yanındaki atölyesinde hurdaya ayrılan araçların parçalarını bir araya getirerek bunu gerçekleştirmeye karar verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2017 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnşaat işçisi hayalindeki cipi yaptı

Hayati Akçay

Ordulu inşaat işçisi küçüklükten beri hayalini kurduğu cipi alamayınca aracını kendisi yaptı.

Korgan ilçesinde inşaatlarda işçi olarak çalışarak geçimini sağlayan 30 yaşındaki İbrahim Derme, pahalı olduğu için satın alamadığı cipi yapmaya karar verdi. Evinin yanındaki atölyesinde cip için malzemeler ve hurdaya ayrılmış bazı araçların parçalarını toplayan Derme, aracın çalışması için de benzinli bir otomobilin motorundan yararlandı.

Sanayi sacları kullanarak araca cip görüntüsü veren Derme, yaklaşık bir buçuk yılda yapmayı başardığı cipini çeşitli aksesuarlarla da süsledi.

"Pat pat" olarak bilinen tarım aracının tekerlerini araca takan Derme, zaman zaman bu aracı kullanıyor.

İbrahim Derme, cipinin olmasını çocukluğundan beri istediğini ancak imkansızlıktan dolayı hayalindeki aracı alamadığını belirterek, "Biz de cip alamıyorsak kendimiz yaparız dedik. Bu düşünceyle yaklaşık bir buçuk yıl önce çıktığımız zorlu sürecin ardından hayalimdeki cipe kavuştum." dedi.

Derme, aracını trafiğe açık alanlarda kullanmadığını da ifade etti.

Yaptığı aracı satın almak isteyen çok sayıda müşteri çıktığını anlatan Derme, "cipini" kimseye vermeyeceğini, hayaline yıllar sonra kavuştuğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber