112 ambulansları daha da hızlanacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2007 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Depremi Acil Yeniden Yapılandırma Projesi (MEER) Travma Programı kapsamında yürütülmekte olan "Acil Yardım Hizmetlerinin Güçlendirilmesi" projesi çerçevesinde, Bolu'da 112 Acil Yardım merkezinde bulunan ambulanslar, yeni kurulan sistem sayesinde sokak sokak takip altına alındı.

MEER kapsamında 112 Acil Yardım Merkezi'ndeki ambulanslar takip altına alındı. Yeni başlayan uygulama sayesinde, hangi ambulansın ne zaman, nerede olduğu takip edilecek ve bu şekilde acil durumlarda zamanında müdahale edilebilecek.

Sistemin kurulmasıyla beraber ambulanslar, merkezin bilgisi dışında hiçbir yere gidemeyecek. Kurulan sistemde araçlar hemen hemen dünyanın neresinde olursa olsun görülebiliyor. Ambulansların artık merkez bilgisi dışında bir yere gidebilme şansının ortadan kalkması ile beraber, yakıt tasarrufu da sağlanacak.

Sistem hakkında bilgiler veren 112 Acil Servis Müdürü Ali Gündüz, araçların ne zaman, nereye, ne kadar sürede gittiğinin kayıt altında tutulduğunu ve bu sayede birkaç yıl sonra bile istenilen tarihte aracın nereye gittiğine bakılabileceklerini belirtti. Vatandaşların bazen ambulansın geç geldiği yönünde tepkiler gösterdiğini söyleyen Gündüz, "Ambulanslara konulan GPRS sayesinde bundan sonra her ambulans dakika dakika harita üzerinden izlenecek ve personel de işini aksatamayacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber