Rektör, O öğrencileri kapıda ve çiçeklerle karşıladı

28 Şubat döneminde, her türlü zulmün reva görüldüğü üniversite öğrencilerini, 20 yıl sonra Cumhuriyet Üniversitesi rektörü kapıda ve çiçeklerle karşıladı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Şubat 2017 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün, 28 Şubat'ın arifesinde, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde, rektörlük makamında, 5 eski öğrenci kapıda çiçeklerle karşılandı.

1-Hatice Topal- Başörtülü olduğu için derslerine alınmadı , disiplin cezalarıyla okuldan atıldı

2-Semanur Şahin-Başörtüsüyle okuma hakki elinden alındı, disiplin cezalarıyla okuldan atıldı

3- Zöhre Kınık - 1.likle bitirdiği okulun diploma töreninde kürsüden zorla indirildi, kepleri ve başörtüleri başlarından çıkarılmak istendi

4-Muhammed Emin İnce- Sakalını kesmediği için defalarca disiplin cezası aldı, afla döndüğü halde tekrar okuldan atıldı. Tıp Fakültesini 19 yılda bitirdi

5-Muhammed Ali Genç-Sakalını kesmediği için defalarca disiplin cezası aldı, üniversitedeki başörtüsü eylemlerini organize etmek suçlamasıyla gözaltına alınıp, işkence edildi, 2 ay hapis yattı, 5 yılla yargılandı.

28 ŞUBAT NEDİR?

Necmettin Erbakan'ın başbakan olduğu 1997 yılında, askerler, Milli Güvenlik Kurulu toplantısında hükümete "İrticayla mücadele eylem planı"nı dayattıklar. Baskılara dayanamayan Erbakan görevi bırakmak zorunda kaldı.

Erbakan'ın görevi bırakmasında sonra, Türkiye'de Müslümanlar zor bir dönem geçirdi. Başörtüsü tüm kamusal alanlarda yasaklandı. Yapılan operasyonlarla binlerce Müslüman gözaltına alındı ve işkencelerden geçirildi. Malatya gibi iller pilot olarak seçilerek tüm mütedeyyin kesimler terör örgütü kapsamında görüldü.

Neredeyse tüm Türkiye tek tek fişlendi, Müslüman işadamlarına ihale verilmedi, başörtülü üniversite öğrencileri okullar bırakmak zorunda kaldı.

Bu süreçte sadece FETÖ üyeleri zarar görmedi. FETÖ başının talimatı doğrultusunda FETÖ üyesi genç kızlar başörtüsünü çıkardı, FETÖ başına takibat yapan savcıların kasetleri çıkarılarak istifa etmeleri sağlandı. Ecevit başta olmak üzere önde gelen tüm siyasi liderler FETÖ başını özel olarak korudu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber