MEB Müfettişi, Cumhurbaşkanı'na hakaretten yargılanıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Şubat 2007 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ Eğitim Müfettişi Ali Seydi Aybar, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e hakaret ettiği ididasıyla hakkında açılan davada 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Halen Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapan Ali Seydi Aybar, 2003 yılında Konya'da görevliyken, müfettiş arkadaşlarıyla birlikte Altınekin İlçesi'ne teftişe gitti. Müfettişler araç içinde sohbet ederken iddiaya göre Ali Seydi Aybar, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e hakaret içeren sözler sarfetti. Meslektaşları tarafından yapılan şikayet üzerine Aybar hakkında idari soruşturma açıldı. Soruşturmayı sürdüren Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, olay sırasında orada bulunan diğer müfettişleri tanık olarak dinledikten sonra, Ali Seydi Aybar hakkında ceza davası açılması yönünde görüş bildirdi.

6 MÜFETTİŞ TANIKLIK YAPTI

Konya 5'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkında 4 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada yargılanan müfettiş Ali Seydi Aybar, yapılan ilk duruşmaya katılmadı, meslektaşları Ömer Akuysal, Fazıl Akay, Yusuf Öztürk, Sadettin Uğurlu, Harun Öztürk ve Mürüvvet İşli tanık olarak dinlendi. Tanık müfettişlerden Sadettin Uğurlu ifadesinde, ?Ali Seydi Aybar'la aynı araç içinde Altınekin'e denetime giderken Cumhurbaşkanı Sezer'in veto ettiği bir yasayı tartışıyorduk. Bu sırada Aybar, Cumhurbaşkanı Sezer için ?şerefsiz' ve şimdi hatırlayamadığım bir başka hakaret içiren sözcük de kullandı. Araçta bulunan diğer müfettiş arkadaşımız Yusuf Öztürk de kendisini uyararak bir müfettişin Cumhurbaşkanı'na bu şekilde hitap edemeyeceğini söyledi. Aramızda tartışma çıktı? dedi.

Diğer tanık müfettişler de aynı doğrultuda ifade verdi. Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme, Ali Seydi Aybar'ın duruşmaya gelmesi için adresine tebligat yapılmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

?İNTİKAM ALIYORLAR?

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı müfettiş Ali Seydi Aybar, halen Şanlıurfa'da görev yaptığını belirterek, kendisine komplo kurulduğunu ileri sürdü. Cumhurbaşkanına hakaret etmediğini ileri süren Aybar, ?Daha önce Konya'da teftiş kurulu başkanlığı yaptığım dönemde iki müfettiş hakkında soruşturma açtırmıştım. Şimdi diğer müfettişler benden intikam almaya çalışıyor? dedi.

Milli Eğitim Müfettişi Ali Seydi Aybar hakkında daha önce de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma açılmış, ancak takipsizlik kararı verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber