'Bu dava ahirette görülmeyecek diyemeyiz'

Eğitimci-yazar Gülşen Demirkol Özer, 28 Şubat sürecinde yaşadıkları zorluklara ilişkin, "Benim hakkımı helal ettim demek gibi bir lüksüm yok, bu dava ahirette görülmeyecek diyemeyiz.'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2017 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bu dava ahirette görülmeyecek diyemeyiz'

Harin Kaymaz

Eğitimci-yazar Gülşen Demirkol Özer, 28 Şubat sürecinde yaşadıkları zorluklara ilişkin, "Benim hakkımı helal ettim demek gibi bir lüksüm yok, bu dava ahirette görülmeyecek diyemeyiz.'' dedi.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde düzenlenen bir etkinlik için Bursa'ya gelen Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mezun olduktan sonra başladığı mesleğinden atıldığını ve yıllarca öğretmenliğe dönemediğini söyledi.

Daha sonra getirilen sicil affıyla tekrar öğretmenlik yapmaya başladığını vurgulayan Özer, 20 yıldır 28 Şubat'ı anlattığını kaydetti.

''İkna Odaları'' kitabının yazarı Özer, 28 Şubat'ı daha önceleri gençlere anlatmakta zorluk çektiklerini ancak 15 Temmuz'dan sonra o sürecin daha anlaşılır olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde 28 Şubat'ın davasının görüldüğünü anımsatan Özer, ''Elhamdülillah, Silahlı Kuvvetlerde başörtüsü serbestliği oldu. Adeta bu bizim çektiğimiz zulüm ve acıların karşılığında bir zafer niteliğinde, bir memnuniyet, bir hediye gibi oldu.'' dedi.

"Allah bunun hesabını soracaktır"

Öğretmenlikte 6 yıl kaybettiğini vurgulayan Özer, ''28 Şubat'ı yaşamamış olsaydım, üniversitede akademisyen olarak hayatıma devam edecektim çünkü yüksek lisansı kazanmıştım ama okulun kapısından bile giremediğim için yüksek lisansımı yapamadım. Üç çocuk annesi olduktan sonra yüksek lisansımı tamamladım, öğretmenliğe geri döndüm." ifadesini kullandı.

Özer, yaşadıklarından dolayı mutlaka bir hak oluştuğuna inandığını belirterek, şunları kaydetti:

''Eminim onu da Rabbim takdir edecek. Benim hakkımı helal ettim demek gibi bir lüksüm yok, bu dava ahirette görülmeyecek diyemeyiz çünkü bu hak bana ait bir şey değil, kişisel olarak evet benim kişisel anlamda yaşantımı değiştirmiş olabilir ama bu ilahi davayı artık hak ettiren bir şey çünkü savaş kişisel olarak bana değildi, yani bu Allah'ın ayetine karşı açılmış bir savaş. Dolayısıyla Allah bunun hesabını, kendi ayetine baskı yapan onu ortadan kaldırmaya çalışanlara zaten soracaktır diye inanıyorum. Dolayısıyla ben kişisel olarak helal ettim desem de bu dava ahirette görülmeyecek diyemeyiz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber