Malatya'ya Turgut Özal üniversitesi kurulacak

Türkiye'nin sekizinci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın adını taşıyacak üniversite Malatya'ya kurulacak

Haber Giriş : 28 Şubat 2017 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Malatya'ya Turgut Özal üniversitesi kurulacak

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, kentin Yeşilyurt bölgesine kurulacak ikinci üniversiteyle ilgili başvurularını hem Yüksek Öğretim Kurumuna (YÖK) hem de Milli Eğitim Bakanlığına yaptıklarını söyledi. Kurulacak üniversiteyle ilgili isim noktasında kararında verildiğini belirten Kahtalı, Türkiye'nin sekizinci Cumhurbaşkanı ve Malatyalı Turgut Özal'ın adını taşıyacağını ve "Malatya Turgut Özal Üniversitesi" olacağını söyledi.

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'a durumu arz ettiklerini ve "olur" aldıklarını belirten Kahtalı, "Zaten uzun bir süredir bir grup akademisyenle, milletvekillerimizle birlikte bunun gerekçelendirilmesi üzerinde çalışıyorduk. Burada biz ilimize sadece ikinci üniversite kurulsun yaklaşımı içerisinde meseleyi ele almıyoruz. Malatya'ya niçin ikinci üniversite gereklidir ve bu nasıl bir üniversite olmalıdır sorularına cevap verebilecek ve kentin potansiyelini bu anlamda ileriye taşıyacak bir projeksiyon olarak ortaya çıktı" diye konuştu.

MEVCUT ÜNİVERSİTE RAHATLAYACAK

"Kurulacak ikinci üniversite bütünüyle uygulamalı bilimler esaslı üzerinde faaliyet gösterecek" diyen Kahtalı, "Böylece hep konuştuğumuz, çok arzu ettiğimiz sanayi ve üniversite gerçekliğini de bir adım ileriye taşıyacak bir tablo olacak. Bu anlamda da İnönü Üniversitesinde mevcut uygulamaya dayalı bazı fakültelerinde buraya transferi söz konusu olacak" dedi. Kahtalı, süreci takip ettiklerini, YÖK'te birtakım görüşmeler ve değerlendirmeler yaptıklarını vurgulayarak, "Onlar Milli Eğitim Bakanlığına konuyu intikal ettirecekler. Milli Eğitim Bakanlığı da görüşülmek üzere Meclis'e sunacak ve kanunlaşarak inşallah gerçekleştirilecek. Biz YÖK'teki görüşmede 4 il için ikinci üniversite düşünülüyordu. Arasında Malatya yoktu görüşmelerimiz sonrasında ilave edildi. 5 kentte ikinci üniversite kurulacak" dedi. Malatya'nın potansiyelini gerçekleştirecek bir yeni yapılanma oluşturmak istediklerini vurgulayan Başkan Kahtalı, İnönü Üniversitesinin 44 bine yakın öğrencisi bulunduğunu, ikinci üniversitenin mevcut üniversiteyi de rahatlatacağını kaydetti.

Mehmet Güngördü/Sezai Erhan-Malatya Net Haber Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber