'Halk çoğalınca tankın kapaklarını kapattık'

Tutuksuz sanıklardan İmdat Sarıkaya, valiliğe teröristlerin saldırdığı ve polislere desteğe gitmeleri gerektiği yönünde bilgi aldıkları için tanklara binerek yola çıktıklarını anlatarak, "Haliç Köprüsüne geldiğimizde polisler önümüze geldi. Astsubay Yusuf Yıldız aşağı inerek yolu açtıracağını söyledi. Bu sırada halk toplanıp 'asker kışlaya' diye bağırıyordu. Halk çoğalınca tankın kapaklarını kapattık." diye konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2017 21:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Halk çoğalınca tankın kapaklarını kapattık'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliğini işgal eden askerlere yardıma gitmeye çalışan 1'i tutuklu 24 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması sona erdi.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan tutuksuz sanıklardan İmdat Sarıkaya, valiliğe teröristlerin saldırdığı ve polislere desteğe gitmeleri gerektiği yönünde bilgi aldıkları için tanklara binerek yola çıktıklarını anlatarak, "Haliç Köprüsüne geldiğimizde polisler önümüze geldi. Astsubay Yusuf Yıldız aşağı inerek yolu açtıracağını söyledi. Bu sırada halk toplanıp 'asker kışlaya' diye bağırıyordu. Halk çoğalınca tankın kapaklarını kapattık." diye konuştu.

Halka teslim olmaya çalıştıklarını ancak kendilerinin zarar görme ihtimalini göz önüne alarak bundan vazgeçtiklerini aktaran Sarıkaya, "Tankın içinde havasız kalınca bayılmışım ve gözümü açınca polis arabasındaydım." dedi.

SEGBİS'le bağlanan tutuksuz 3 asker de savunmalarını tamamladı. Bu sanıklar da haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek terör örgütü FETÖ ile herhangi bir bağlantılarının olmadığını savundu.

Diğer tutuksuz sanıklar da savunmasında haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber