Dolar yükselişe geçti

Fed yetkililerinin faiz artırımının yaklaştığını belirten açıklamalarıyla dolar/TL 3,65'in üzerini gördü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2017 09:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Dolar yükselişe geçti

Fed yetkilileri yaptıkları açıklamalarda mart ayında ABD'de faizlerin artırılacağı beklentilerini güçlendirerek dolarda yükselişe neden oldu.

Bankalararası piyasada dolar/TL 3,65'in üzerini gördü. Euro da 3,84 civarında hareket ediyor.

New York Fed Başkanı William Dudley, para politikasında sıkılaştırma gerektiren koşulların ABD başkanlığına Donald Trump'ın seçilmesi ve Kongre'nin Cumhuriyetçilerin kontrolüne geçmesinin ardından "çok daha ikna edici" hale geldiğini söyledi.

San Francisco Fed Başkanı John Williams ise faiz artırımı konusunda "Artık ertelenmesine ihtiyaç görmüyorum. Mart toplantımızda faiz artırımı ciddi şekilde değerlendirmek üzere gündemde olacak" dedi.

FAİZ ARTIŞ BEKLENTİSİ YÜZDE 60'A ÇIKTI
Açıklamalar sonrası piyasaların bu ay faiz artırım beklentileri yüzde 60'a çıktı. Fed kritik toplantısını 14-15 Mart tarihlerinde yapacak.
Doların altı önemli para birimi karşısındaki performansını izleyen dolar endeksi yüzde 0,4 yükselerek 101,56 oldu.
Geçen haftanın son gününde gelişmekte olan ülkelere yönelik risk iştahının zayıflaması sonrası dolar/TL'de yükseliş başlamıştı. Geçen hafta 3,55'li seviyelere kadar gerileyen kur bu seviyelerde tutunamadı.

TRUMP AYRINTI VERMEDİ

Piyasalar ABD Başkanı Donald Trump'un açıklamalarını yakından takip etti. Anacak Trump Kongre'de yaptığı konuşmada vergi indirimi ve yeni altyapı harcamaları vaatlerini nasıl hayata geçireceği konusunda ayrıntı vermedi.


Kapalıçarşı'da 3,6460 liradan alınan dolar 3,6480 liradan satılıyor. 3,8500 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 3,8520 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 3,6180 lira, avronun satış fiyatı ise 3,8350 lira olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber