Bir banka, emekliye promosyonu, yüzde 10 zamlı verecek

11.5 milyon emeklinin beklediği tarih geldi. Promosyon ödeme süreci başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu ile protokol imzalayan 15 banka ve PTT, "Maaşımı 3 yıl sizden alacağım" sözünü veren emeklilere, maaşına göre 300, 375 ve 450 lira promosyon verecek. Ödemeler, TC kimlik numarasının son rakamına göre yapılacak. Bir bankanın yüzde 10 daha fazla promosyon ödeyeceği öğrenildi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Mart 2017 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir banka, emekliye promosyonu, yüzde 10 zamlı verecek

Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, promosyon kullanacak 11 milyon 384 bin emeklinin söz konusu olduğunu söylerken, "Ziraat Bankası, Halkbank ve PTT'nin açıkladığı ödeme takvimlerine göre; TC kimlik numarasının son hanesi 0-2 olanlar Mart'ta, 4-6 olanlar Nisan'da, 8 olanlar Mayıs'ta ödemelerini alacak. Bazı bankalar ödemesini yapmaya başladı" dedi.

YÜZDE 10 FAZLA ÖDEME

Dr. Bağlı, bir bankanın verilen rakamların yüzde 10'u üzerinde ödeme yapmayı planladığını belirtirken, "Biz şimdi isimlerini vermek istemiyor. Böyle bir planları var ve kendileri açıklayacaklar. Bu promosyonla toplam 4,6 milyar lira ödeme yapılacak. Kim daha fazla ödeme yaparsa emeklilerimiz onları tercih edecek. 3 yıl sonra daha iyi bir promosyon çalışmamız olacak" diye konuştu.

"BANKA ŞART ARARSA SGK'YA BİLDİRİN"

İlk aşamada bankaların bazı şartlar koyduğunu ancak bu şartların kaldırıldığını ifade eden SGK Başkanı Bağlı, "Sadece "Maaşımı 3 yıl boyunca bu bankadan alacağım" protokolü imzalayacaklar ve başka şart aranmayacak. Emekliler, 3 yıl boyunca herhangi bir bankadan maaş alacaklarını taahhüt ettikten sonra başka zorunluluk söz konusu değildir. Eğer aksi bir durum olursa vatandaşlarımız SGK'ya bildirimde bulunsunlar" dedi.

Ziraat Bankası promosyon ödemesi takvimini açıkladı Promosyon ücretini zamlı alabilmek için ne yapmalı?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber