Bakanlar Kurulundan "YÖK kararlılığı" çıktı

Haber Giriş : 11 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İmam hatip lisesi öğrencilerinin önünü açması nedeniyle kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan YÖK tasarısı için top Meclis'e atıldı

Başta Genelkurmay ve üniversiteler olmak üzere birçok kesimden büyük tepkiler alan YÖK Yasa Tasarısı için hükümet geri adım atmadı. Tasarı hakkında son kararı Meclis'in vermesi benimsendi.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplandı. Başbakanlık Yeni Bina'da saat 14.35'te başlayan toplantı, yaklaşık 5 saat sürdü.

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, toplantıdan sonra alınan kararları bir basın toplantısıyla açıkladı.

Çiçek, sonucu merakla beklenen, meslek liselilerin üniversiteye girişte katsayılarını yeniden düzenleyen tasarının, geri çekilmesinin söz konusu olmadığını bildirdi. İmam hatip lisesi öğrencilerinin önünü açması nedeniyle eleştirilen yasa tasarısının Meclis'in gündeminde olduğunu ifade eden Çiçek, 'Kararı verecek olan Meclis'tir' dedi.

SAYGI DUYULMALI
Hükümet Sözcüsü Çiçek, YÖK konusunun toplantıda nasıl değerlendirildiğinin sorulması üzerine şunları söyledi:

'Türkiye, demokratik bir ülkedir. Demokrasilerde de yasama, yürütme ve yargı erki mevcuttur. Görev yetki ve sorumlulukları da Anayasa'da bellidir.

Hükümet olarak biz tasarıyı sevk ettik. Tasarı bugün TBMM'nin gündemindedir. Kararı verecek olan TBMM'dir. Yeri gelip savaş kararı veren Meclis'tir. Bu Meclis'e hepimizin güvenmesi gerekecektir. Meclis ne karar verecekse ona saygı duymak gerekir. Çünkü, millet iradesini orası temsil ediyor.'

GÖLGE DÜŞMEMELİ
Tasarının Meclis'te nasıl bir işleme tabi tutulacağı yönündeki soruya da Çiçek şu yanıtı verdi:

'Bugüne kadar Meclis hangi usulle hangi esaslara göre çalışıyor ve gündemini belirliyorsa, yine bu usul ve esaslara göre bunları belirleyecektir. Hepimizin bir şeye dikkat etmesi lazım. Her hafta Bakanlar Kurulu gündeminde AB konusunu esas madde olarak alıyoruz. Şunun şurasında 6-7 aylık bir süre var. Türkiye'nin demokratik görüntüsüne gölge düşürecek tavır ve davranışlardan hepimizin kaçınması gerekir. Tartışmayı, başka zemine çekmekte fayda yok.

Bakan Cemil Çiçek, 'Tasarıyı çekmek söz konusu mu?' sorusuna ise şu karşılığı verdi: Hayır. Sorunuzu cevabını benden doğrulatmayın. Ben açıklamamı düşünerek yapmaya çalıştım.

'Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yasayı veto etmesi halinde ne gibi tutum içinde olunacağının' sorulması üzerine de Çiçek, 'Ben ipuçlarına göre bir değerlendirme yapamam. Evvela Meclis iradesini ortaya koyar, ondan sonraki gelişmeleri hep beraber değerlendiririz' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber