Havalar nasıl olacak?-Haritalı

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının, batı kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere ülke genelinde azalacağı ve mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mart 2017 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak?-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güney ve batı kesimlerin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı, ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş Bingöl, Diyarbakır çevreleri ve İstanbul'un batı, Sivas'ın güney kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı ile birlikte bu sabah ilk saatlerde Marmara bölge geneli ile Kuzey Ege kıyılarında (İzmir ve Manisa) yoğun olmak üzere yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının, batı kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere ülke genelinde azalacağı ve mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'de kuvvetlice (30-50 Km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

SİS UYARISI : Bu sabah ilk saatlerde Marmara bölge geneli ile Kuzey Ege kıyılarında (İzmir ve Manisa) yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber