Güneydoğu'dan 193,8 milyon dolarlık ihracat

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden yılın ilk ayında 193 milyon 816 bin dolarlık tekstil ve ham maddeleri ihracatı gerçekleştirildiği bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2017 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güneydoğu'dan 193,8 milyon dolarlık ihracat

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinden (GAİB) yapılan açıklamaya göre, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, sektördeki gelişmeleri, ihracatı ve bu yıl izlenmesi gereken yolları değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden ocak ayında 193 milyon 816 bin dolarlık tekstil ve ham maddeleri ihracatı gerçekleştirildi.

Konukoğlu, 2017 yılının ilk ayına iyi başladıklarını, bu başarının devam etmesini umut ettiklerini belirtti.

Sektör temsilcilerinin dünyada yaşanan gelişmeleri iyi analiz etmesi gerektiğini ifade eden Konukoğlu, ocak ayında bölgeden 617 milyon 853 bin dolarlık ihracat yapıldığını anımsattı. Konukoğlu, toplam ihracat içinde tekstil ve ham maddeleri ihracatının yüzde 31,4 paya sahip olduğunu kaydetti.

İplik ihracatının dış satımda öne çıktığını belirten Konukoğlu ,"Bölgeden ocak ayında 63 milyon 495 bin dolarlık iplik ihracatı yapıldı. İplik ihracatını kumaş ihracatı izledi. Bölgeden 55 milyon 389 bin dolarlık kumaş ihracatı yapıldı. İhracatın kalan kısmı da diğer ürünlerle gerçekleştirildi. Sene sonunda geçen senenin rakamlarını geride bırakacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber