'Herkesi vicdanının sesini dinlemeye davet ediyorum'

Sanık Astsubay Bayrak: "Görevlerini yapmayan insanlar şimdi 'Biz yapmadık, etmedik' diyorlar. Herkesi vicdanının sesini dinlemeye davet ediyorum. Bizimle kışladan çıkan bazı sanıkların serbest kaldığını görüyorum"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2017 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Herkesi vicdanının sesini dinlemeye davet ediyorum'

Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoban girişinde durdurulan 81 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan duruşmaya, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında bulunduğu, 38'i tutuklu 81 sanık katıldı.

Duruşmaya, darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı 2. Tabur Komutanlığında telsiz bakımcısı olarak görev yapan tutuklu sanık 23 yaşındaki Astsubay Cemalettin Bayrak'ın savunması ile devam edildi.

TSK'ya muvazzaf olarak 13 Haziran'da katıldığını ve suçlamaları kabul etmediğini ifade eden Bayrak, birlikteki görevinin telsizlerin onarım ve bakımı olduğunu söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gecede birliğinde nöbetçi olduğunu aktaran Bayrak, savunmasını şöyle sürdürdü:

'SEN ÇÖMEZSİN VERİLEN EMİRLERİ YERİNE GETİR'

''23.00 sıralarında yüzbaşı beni arayarak tüm personeli göreve çağırdıklarını söyledi. Ben de bunun üzerine birlikteki personeli arayarak göreve çağırdım. Rütbeliler bu sırada göreve gelmişti. Tabur Komutanı Latif Çiçek, polis ve jandarmaya destek vermek amacıyla birliğin hazırlanması yönünde talimat verdi. Geç saatlerde birliğimiz kışladan çıkış yaptı. Bana komutanlarım 'Sen çömezsin verilen emirleri yerine getir' derlerdi.''

Bayrak, kışladan çıktıktan kısa bir süre sonra polis tarafından birliğin durdurulduğunu, askerlerin jandarma komutanlığına götürüldüğünü anlattı.

Savunması sırasında gözyaşı döken Bayrak'a Mahkeme Başkanı İzzet Koçer, ''Bir süre dinlenerek savunmanızı yapabilirsiniz.'' dedi.

Askeri disiplin içerisinde verilen emirleri yaptığını vurgulayan Bayrak, ''Ben henüz 1 aylık askeri personelim. O gece bana verilen emirleri yerine getirdim. Görevlerini yapmayan insanların şimdi 'Biz yapmadık, etmedik' diyorlar. Herkesi vicdanının sesini dinlemeye davet ediyorum. Bizimle kışladan çıkan bazı sanıkların serbest kaldığını görüyorum. Ben henüz 1 aylık askeri personel iken, tutuklandım daha sonra görevimden ihraç edildim. Ben vatanım için verilen emirlere uydum.'' diye konuştu.

Tutuklu sanıklardan Astsubay Arif Burak Demirelli de darbe girişiminin yaşandığı gece kendisinin takım komutanı olarak görevlendirildiği aktardı.

Mahkeme Başkanı Koçer'in, dijital platform kanalını neden iptal ettirdikleri sorusunu Demirelli, ''2016 yılında aboneliğimi iptal ettirdim. Ancak bunun örgütle bir ilgisi ve alakası yoktur. Bekar evinde bir arkadaşımla kalıyor pek fazla televizyon izleyemiyorduk. Boşuna para vermemek için aboneliğimizi iptal ettirdik. Benim bu örgütle hiçbir ilgim yok." şeklinde yanıtladı.

Mahkeme heyeti duruşmaya bir süre ara verdi.

Özgün Tiran

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber