Gözaltına alınan TÜBİTAK çalışanı 9 kişiden 1'i tutuklandı

Aralarında daha önce işten çıkarılanların da yer aldığı TÜBİTAK çalışanı 9 kişiden 1'i tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2017 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gözaltına alınan TÜBİTAK çalışanı 9 kişiden 1'i tutuklandı

Kocaeli merkezli 3 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen, aralarında daha önce işten çıkarılanların da yer aldığı TÜBİTAK çalışanı 9 kişiden 1'i tutuklandı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Kocaeli, İstanbul ve Ankara'da belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 şüpheliden 9'unun daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden N.Z.D. tutuklanırken, diğerleri ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Kocaeli merkezli 3 ilde, 16 Şubat'ta FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, daha önce işten çıkarılanların da aralarında olduğu TÜBİTAK çalışanı 24 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyondan bir hafta sonra emniyetteki işlemleri tamamlanan 13 kişi adliyeye sevk edilmiş, şüphelilerden İ.S, M.S, E.K, C.D, O.G, M.O, L.Ö.Y, O.K. ve F.K. tutuklanmış, diğerler şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kocaeli'de TÜBİTAK çalışanı 13 kişiden 9'u tutuklandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber