Eski polis ve öğretmenler 15 sanık hakim karşısında

Fethullahçı Terör Örgütü'ne üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan aralarında eski polis ve öğretmenlerin de yer aldığı 14'ü tutuklu 15 sanığın yargılanmasına başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2017 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski polis ve öğretmenler 15 sanık hakim karşısında

Elazığ'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 14'ü tutuklu 15 sanığın yargılanmasına başlandı.

Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda, daha önce kanun hükmünde kararnameyle kamu görevinden ihraç edilen 15 sanık da hazır bulundu.

Savunmalarında, FETÖ/PDY ile herhangi bir hiyerarşik bağlarının bulunmadığını ve terör örgütü üyesi olmadıklarını savunan sanıklar, suçsuz olduklarını öne sürdüler.

Savcı mütalaasında, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY terör örgütünün gizli haberleşme programı Bylock'u örgütün emir ve talimatları doğrultusunda yükleyen ve kullanan sanıkların, böylece örgüt hiyerarşisi içesinde yer aldıklarını belirterek, sanıkların "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye talebini kabul etmeyerek, dosyalardaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmaları erteledi.

Ramazan Kaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber