TEI fabrikasında 57 kişi işbaşı yaptı

Eskişehir'de kurulu TEI fabrikasında 57 kişi işbaşı yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2017 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TEI fabrikasında 57 kişi işbaşı yaptı

İstihdam seferberliği kapsamında Türk Havacılık Sektörüne Üst Düzey Nitelikli Teknik Eleman Yetiştirilmesi Programı'na katılan 57 kişi, Eskişehir'de kurulu TUSAŞ Motor Sanayii AŞ'de (TEI) işbaşı yaptı.

Fabrikanın konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Vali Azmi Çelik, çalışma hayatında milli seferberliğin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edildiğini anımsattı. İşverenlerin nitelikli eleman sıkıntısı çektiğini aktaran Vali Çelik, şunları kaydetti:

"İşbaşı eğitim programlarıyla nitelikli personel sayısı artacak. İşimize sahip çıkalım ki aynı zamanda ülkemize sahip çıkalım. TEI'nın personel çalıştırması bir başkasının da personel çalıştırmasına vesile olacak. Seferberlik işte tam da bunu ifade ediyor. Ben inanıyorum ki Eskişehir bu işi başarıyla gerçekleştirecektir."

TEI Genel Müdürü Mahmut Akşit de istihdam seferberliğine katkı sağlamaktan mutluluk duydukların belirterek, "Ocak ayından beri personel alıyoruz. Halkımız sıkıntılı günlerde moral bulsun diye bu töreni düzenliyoruz. Devletimiz istihdama desteği sözle yapmıyor, taşın altına bizzat elini koyuyor. Bu kapsamda en büyük destekçimiz İŞKUR. Eğitim programlarının ardından istihdamlar sürecek." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yeni işçilerin personel kimlik kartları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber