'Polislere silahlarımızı verdik. Karakola götürdüler'

Tutuklu sanık Astsubay Yıldız: - "Komuta ettiğim iki tankla, verilen emir üzerine kışladan çıktık. Ancak Haliç Köprüsü'ne geldiğimizde polis çevirdi. Halk etrafımızı sardı. Kendimizi korumak için tankın içine girdik. Daha sonra gelen polislere silahlarımızı verdik. Karakola götürdüler. Suçsuzum."

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2017 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Polislere silahlarımızı verdik. Karakola götürdüler'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliğini işgal eden askerlere yardıma gitmeye çalışan 1'i tutuklu 24 sanığın üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmaya, tutulu sanık Astsubay Yusuf Yıldız katıldı. Savunmasını tamamlayan tutuksuz erlerin katılmadığı duruşmada, müştekiler Maliye Bakanlığı Hazine Müsteşarlığı avukatı Gülseren Özbek ve Ayşe Akkuş da hazır bulundu.

Duruşmada, daha önce mahkemeye çağrılan 13 polis memurunun tanıklığına başvuruldu. Tanık polisler, "Haliç Köprüsü girişinde durdurulan tanklardan askerleri çıkararak karakola götürdükleri ve silahlarını teslim aldıkları" beyanında bulundu.

Savunması sorulan tutuklu sanık Astsubay Yusuf Yıldız, hakkındaki suçlamaları reddederek, "FETÖ/PDY ile bir bağlantım yok. İstanbul Valiliğine saldırı olacağı bilgisi verilerek, polise yardımcı olmaya giden ekip takviye ekip istedi. Komuta ettiğim iki tankla, verilen emir üzerine kışladan çıktık. Ancak Haliç Köprüsü'ne geldiğimizde polis çevirdi. Halk etrafımızı sardı. Kendimizi korumak için tankın içine girdik. Daha sonra gelen polislere silahlarımızı verdik. Karakola götürdüler. Suçsuzum." ifadelerini kullandı.

Beyanları sorulan müştekiler Gülseren Özbek ile Ayşe Akkuş ise sanıklardan şikayetçi olmadıklarını söyledi.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, şikayetlerinden vazgeçen müştekiler Özbek ve Akkuş'un müdahillik taleplerinin reddine hükmetti. Tutuklu sanık Yusuf Yıldız'ın tahliye talebini de reddeden heyet duruşmayı 4 Mayıs'a erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber