Önceden başörtülülere bunlar 'mürteci, irtica' derlerdi

Yılmaz, "Bu karar Türkiye'yi dönüştürecek. Henüz oylamaya gitmeden Cumhuriyet Halk Partisi'ni dönüştürdü. Hem de iyi yönde dönüştürdü. Ne dedi? 'Anayasa Mahkemesine gitmeyeceğim' dedi. Gitmedi. Doğru yaptı. Milletin önüne gelen bir konuda Anayasa Mahkemesine gitmek doğru mu? Doğru değil. Önceden başörtülülere bunlar 'mürteci, irtica' derlerdi. Şimdi değişti. Şimdi başörtülüleri ziyaret ediyor, destek veriyor. Doğru yapıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2017 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Önceden başörtülülere bunlar 'mürteci, irtica' derlerdi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "İnşallah evlatlarımıza çok daha iyi bir Türkiye bırakacağız ancak bu dönüşümü sağlamanın yolu 16 Nisan'da hep beraber 'evet' demekten geçiyor." dedi.

Yılmaz, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde Cumhuriyet Meydanı'nda Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da halk oylamasının yapılacağını hatırlattı.

Halk oylamasında kararlarının sorulacağını dile getiren Yılmaz, "Bu karar Türkiye'yi dönüştürecek. Henüz oylamaya gitmeden Cumhuriyet Halk Partisi'ni dönüştürdü. Hem de iyi yönde dönüştürdü. Ne dedi? 'Anayasa Mahkemesine gitmeyeceğim' dedi. Gitmedi. Doğru yaptı. Milletin önüne gelen bir konuda Anayasa Mahkemesine gitmek doğru mu? Doğru değil. Önceden başörtülülere bunlar 'mürteci, irtica' derlerdi. Şimdi değişti. Şimdi başörtülüleri ziyaret ediyor, destek veriyor. Doğru yapıyor. Eskiden bu milletten en fazla oy almış AK Parti'ye 'AKP' diyordu. Şimdi vazgeçti, 'AK Parti' diyor." ifadelerini kullandı.

Yapılmadan Cumhuriyet Halk Partisi'ni bu kadar olumlu dönüştüren bir halk oylamasının 16 Nisan'da "evet" çıktığında Türkiye'yi de dönüştüreceğini vurgulayan Yılmaz, "Bundan hiç şüpheniz olmasın. Türkiye'nin geleceği aydınlık. Tokat'ın geleceği aydınlık. İnşallah evlatlarımıza çok daha iyi bir Türkiye bırakacağız ancak bu dönüşümü sağlamanın yolu 16 Nisan'da hep beraber 'evet' demekten geçiyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber