Bayburt'ta tutuklu 1 MEM personeli tahliye edildi

Soruşturma kapsamında 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada, sanıklardan biri tahliye edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2017 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayburt'ta tutuklu 1 MEM personeli tahliye edildi

Bayburt'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 2'si tutuklu 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuklu sanık K.M'nin ifadesi tutuklu bulunduğu Samsun'daki 2. Ağır Ceza Mahkemesinde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile alındı. Aynı davada tutuksuz yargılanan eşi E.K.M. ise hamile olduğu için savunmasını SEGBİS üzerinden avukatı arıcılığı ile yaptı.

Mahkeme heyeti, daha sonra diğer tutuklu sanık A.R.A. ile tutuksuz sanıklar S.K, S.T, A.C, F.A.V. ve avukatlarının savunmaları ile tanık ifadelerini dinledi.

Tutuklu sanık A.R.A'nın avukatı, müvekkilinin FETÖ ile hiçbir bağının olmadığı gerekçesiyle beraat istedi. Sanık avukatı, bu isteklerinin kabul edilmemesi durumunda ise yargılamanın tutuksuz yapılmasını talep etti.

Cumhuriyet savcısının mütalaasını alan mahkeme heyeti, tutuklu bulunduğu süre ve mevcut delil durumunu göz önünde bulundurarak A.R.A'nın tahliyesine karar verdi.

Tutuksuz sanıklarla ilgili adli kontrol kararlarının yeniden düzenlenmesinin ardından duruşma, dosyalardaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber