'Tek adam olacak ama arkasında dağ gibi millet olacak'

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: - "Evet, tek adam olacak ama arkasında dağ gibi millet olacak, millet. Milletin adamı olacak, darbecilerin adamı değil"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2017 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Tek adam olacak ama arkasında dağ gibi millet olacak'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Ana muhalefet partisi Genel Başkanı'nın referandum günü yaklaştıkça sinirleri bozulmaya başladı, ayarı kaçtı. Diyor ki 'Eğer başkanlık sistemi 15 Temmuz gecesi geçerli olsaydı o zaman Türkiye diye bir şey kalmazdı.' Bak bak, lafa bak, bu ne demektir biliyor musun? Bu, milletine güvenmemek demektir, milletine inanmamak demektir, bu milleti tehdittir, 'Eğer başkanlık gelirse darbe olacak' demektir. Kılıçdaroğlu, sen bu milleti tanımayabilirsin ama bu millet 15 Temmuz'da bütün dünyaya nasıl kahraman bir millet olduğunu, nasıl aziz bir millet olduğunu gösterdi." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı.

Yıldırım, konuşmasına Tokatlıları, "Tokat, Allah'ına kurban. Hey on beşli on beşli, Tokat yolları taşlı. On beşliler gidiyor, kızların gözü yaşlı. Bugün yine çok güzelsin Tokat. On beşlilerin şehri Tokat, Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa'nın şehri Tokat, şehitler, yiğitler diyarı Tokat, seni gönülden selamlıyorum." şeklinde selamlayarak başladı.

Tokat'ın "yiğit yatağı" olduğunu belirten Yıldırım, 15 Temmuz gecesi, Tokatlıların Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı göğsünü siper ettiğini, bayrağına, geleceğine sahip çıktığını hatırlattı.

15 Temmuz gecesi Tokat'ın yedi şehidi ve gazileriyle demokrasiye sahip çıktığını dile getiren Yıldırım, darbe girişimi sırasında Ankara ve İstanbul'da şehit olan Tokatlıların isimlerini söyleyerek, bütün şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere ise hayırlı, sağlıklı ömür diledi.

"Memlekete bir çivi çakmayanlar ne Tokat'ın taşlı yollarını bilir ne de bu şehrin maddi, manevi zenginliklerini bilir." diyen Yıldırım, alandaki vatandaşlara, "Büyük Türkiye için, güçlü Türkiye için, aydınlık yarınlar için hazır mı Tokat?" diye sordu.

"Evet" karşılığını alan Yıldırım, "Tokat işi bitirmiş, kırk bin kere Maşallah. Tokat, 16 Nisan'da şefkat tokadını vurmaya hazır mısın?" dedi.

- "Milletin kararı, her kararın üstünde"

Amasya'dan, şehzadeler şehrinden geldiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Amasya da böyle muhteşemdi, böyle güzeldi ancak Tokat bir başka güzel. Tokat sizinle bir muhteşem. İlk mitingi Amasya'da yaptık çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs'ta Samsun'a çıktıktan sonra Amasya'ya gitti. Orada bir tamim yayınladı. Ne diyordu o tamimde? 'Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.' Milletin kararı, sizin kararınız, her kararın üstündedir. Meclisin açılmasına o gün, Kurtuluş Savaşı'nda yine millet karar verdi. İstiklal mücadelesine millet karar verdi, o mücadeleyi de zaferle noktalayan yine milletti. Cumhuriyetin kurulmasına millet karar verdi, şimdi millet yeni bir kararın arifesinde. Tokat hazır mısınız? Sandıkta güçlü bir 'evet' diyerek, cumhuriyetimizin, demokrasimizin gücüne güç katmaya hazır mısınız?"

Anayasa değişikliğini Meclise getirirken, "Sonuç ne çıkarsa çıksın." dediklerini hatırlatan Yıldırım, "Bu sonuç yeterli değil, kararı millet verecek. 367'nin üzerinde dahi çıksa yine sandık gelecek, Tokat şefkat tokadını 'hayırcılar'a bir güzel indirecek." ifadesini kullandı.

- "Sizden yetki almadan adım atmadık, atmayız"

Yıldırım, AK Parti'nin, milletin partisi, milletle yürüyen bir parti olduğuna işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Biz, Tokat'tan, sizden yetki almadan adım atmadık, yine de atmayız. 16 Nisan'da büyük kararı siz vereceksiniz. 16 Nisan'da son sözü siz söyleyeceksiniz. Ana muhalefet partisi Genel Başkanının referandum günü yaklaştıkça sinirleri bozulmaya başladı, ayarı kaçtı. Diyor ki 'Eğer başkanlık sistemi 15 Temmuz gecesi geçerli olsaydı o zaman Türkiye diye bir şey kalmazdı.' Bak bak, lafa bak, bu ne demektir biliyor musun? Bu, milletine güvenmemek demektir, milletine inanmamak demektir, bu milleti tehdittir, 'Eğer başkanlık gelirse darbe olacak' demektir. Kılıçdaroğlu, sen bu milleti tanımayabilirsin ama bu millet 15 Temmuz'da bütün dünyaya nasıl kahraman bir millet olduğunu, nasıl aziz bir millet olduğunu gösterdi."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bizim bu ülkede artık darbelerle, vesayetlerle, dayatmalarla kaybedecek bir günümüz bile yok. Daha hızlı yol almamız lazım. Cumhuriyetimiz 100'üncü yılına giderken muasır medeniyetler seviyesine Türkiye'yi ulaştırmak, Türkiye'yi dünyada parmakla gösterilen 10 ülke arasına sokmaya ahdettik, karar verdik, bunun için sandığa gideceğiz." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılarak, halka hitap etti.

Öncelikli işlerinin anayasa değişikliği olduğunu belirten Yıldırım, "Bizim orada bir söz var 'önce şeblediğini boyayacaksın', önümüzdeki işi bir halledelim." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Gidin namusunuzla, şerefinizle, onurunuzla 'hayır' oyu verin." dediğini aktaran Yıldırım, "Bu ne demek? Bu ne biçim bir laf? Böyle bir üslup olur mu? Ana muhalefet partisi Genel Başkanı nasıl böyle bir dil kullanabilir? Bu 'evet' diyenlere hakarettir. Bu 'evet' diyenlere saygısızlıktır. Bu dil birleştirici değil, bu dil ayrıştırıcı bir dildir. Yani 'evet' diyen namuslu değil, onurlu değil, şerefli değil. Hadi oradan. Bu millet öyle bir millet ki tuzağa düşmez 'evet' de verir, 'hayır' da verir. Ne verirse verir başımız gözümüz üstünde yeri vardır. Biz, asla bunların seviyesine inmeyeceğiz." vurgusu yaptı.

Yıldırım, Tokat'ta "Güneş yarasalara çirkin gözükür" diye bir söz olduğunu anımsatarak, "Bunlar istedikleri kadar rahatsız olsun, güneş evelallah 16 Nisan sabahı Türkiye'nin üzerine doğacak. Bunlar Tokat'a gelirse, siz bunları doğru Ballıca kayalıklarına götürün, Ballıca Mağarası'nın güzelliklerini görsünler. Hem de güneşin, aydınlığın kıymetini anlasınlar." ifadelerini kullandı.

- "Bunlarla vakit kaybetmeyelim"

CHP'nin bugüne kadar Türkiye'nin hayrına, faydası olan bir işe "evet" demediğini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılacak bunlar ne diyor? Hayır. Dünyanın en büyük havalimanı yapılacak bunlar ne diyor? Hayır. Hızlı tren yapılacak 'hayır'cılar yine en önde. Marmaray, 150 yıllık ecdadımızın, dedelerimizin hayali gerçeğe dönecek yine bunlar 'hayır' safında. Bunlar her şeye 'hayır' der ama köprüyü yapıp bitirdiğiniz zaman herkesten önce onlar geçerler. Böyle de bir huyları var. Bugün de 'hayır' diyorlar, 'hayır' demekle kalmıyor, 'evet' diyenlere de ileri geri laf ediyorlar. Biz bunlara gülüp geçeceğiz. Bunlarla vakit kaybetmeyelim.

Türkiye'yi bugünlere getiren AK Parti, bundan sonra da 16 Nisan'dan sonra da güçlü iktidar, kalıcı istikrar ilkesiyle, esasıyla kararlılıkla yoluna devam edecek. Ben buradan bir çağrı yapıyorum, CHP 'hayır' çağrısı yapacak, HDP 'hayır' çağrısı yapacak, PKK da 'hayır' diyecek, FETÖ de 'hayır' diyecek ama bu millet, Tokat, Allah'ın izniyle gür sesiyle Cumhuriyet Meydanı'ndan 'evet, evet, evet' diyecek. Muhalefetin bu tavrından sonra, üslubundan sonra CHP'ye, HDP'ye, Saadet Partisi'ne, Büyük Birlik Partisi'ne, diğer partilere gönül veren kardeşlerimiz, Türkiye'nin aydınlık yarınları için 'evet' mührünü sandıkta basacaklar. MHP'ye gönül veren ülkücü, milliyetçi kardeşlerim de 'evet' diye bu kervana işin başından beri dahil oldular."

Başbakan Yıldırım, bölücü terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinin "Bu referandumda 'evet' çıkarsa biz biteriz." dediğini ifade ederek, "Evet çıkacak, siz de biteceksiniz, FETÖ de bitecek. 16 Nisan'da sandığa gidiyoruz ve 18 maddelik anayasa değişikliği için kararımızı veriyoruz." dedi.

- "Hükümeti de sandıkta siz kuracaksınız"

Neden anayasa değişikliği yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bizim bu ülkede artık darbelerle, vesayetlerle, dayatmalarla kaybedecek bir günümüz bile yok. Daha hızlı yol almamız lazım. Cumhuriyetimiz 100'üncü yılına giderken muasır medeniyetler seviyesine Türkiye'yi ulaştırmak, Türkiye'yi dünyada parmakla gösterilen 10 ülke arasına sokmaya ahdettik, karar verdik, bunun için sandığa gideceğiz. Güçlü Türkiye için var mısınız, aydınlık yarınlar için hazır mısınız? Yeni sistemle seçim yapıldığı, sandıklar açıldığı andan itibaren 5 yıl görev yapacak hükümet belli oluyor. Seçimin kimi kazandığına siz karar vereceksiniz, kapılar arkasında birileri karar vermeyecek. Hükümeti de sandıkta siz kuracaksınız.

Bu ülkede, Türkiye'de hükümetler kurulamadı çok büyük bedeller ödendi. Seçimden eğer tek parti çıkmazsa o zaman işler kötü. Ayıkla pirincin taşını. Günlerce hükümet kurulmaz, hükümet kuruluncaya kadar da hayat durur, ekonomi durur, işler durur. Peki böyle kurulan hükümetten hayır gelir mi? Bu memlekette 25 gün süreli hükümetler kuruldu. Düşünün yıl 1923, şimdi 2017, 94 sene geçmiş, eğer her hükümet 5 yıl görev yapsaydı, bırakın 5 yılı 4 yıl görev yapsaydı 65'inci hükümete sıra 2183 senesinde gelecekti. Şu hale bak, hükümet ömrü 16 ayı geçmiyor. 16 ayda ne yapacak? Gelir tebrikleri kabul eder, brifingleri alır, ondan sonra valizini toplar vedalaşmaya başlar. Hizmet. Niksar-Tokat yolu ne olacak? Çamlıbel Tüneli'ni kim yapacak? Ama onu da yapan bulunur, onun da bir Ferhat'ı vardır. AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan ve onun arkadaşları."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Gençler 18 yaşında gidiyor, oy kullanıyor, muhtar seçiyor, milletvekili seçiyor, belediye başkanı seçiyor ama kendisi seçilmeye gelince 'Sen daha küçüksün biraz bekle'. Ne kadar bekleyecek? 25 yaşına kadar. Kardeşim 'Seç' demeye gelince gençleri hatırlıyorsun da 'Ben de seçileceğim, ben de sorumluluk alacağım, ben de siyasetin içinde olacağım' diyen gençlere neden karşı çıkıyorsun? Gençler unutmayın, 18-25 yaş arasında 7,5 milyon gencimiz var, bu gençlerin siyasete girmesine, seçilmesine Cumhuriyet Halk Partisi karşı çıkıyor. Siz sandıkta bunun cevabını vermeye hazır mısınız?" dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılarak, halka hitap etti.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasına verdiği kısa aranın ardından, konuşmanın gerçekleştirildiği platforma üzerilerinde gelinlik ve damatlıkla Gönül Refahiyeli ve Fatih Coruş çifti çıktı. Başbakan Yıldırım, "Gençler 'Biz 16 Nisan'ı bekleyemeyiz, o kadar vaktimiz yok', onlar bugün kararı vermişler, siz de şahitlik ediyor musunuz? Şahit misiniz?" diye konuştu.

Vatandaşların "Evet" diye karşılık vermesi üzerine Başbakan Yıldırım, "Allah mübarek etsin, tebrik ediyorum." dedi.

Başbakan Yıldırım'ın, "Fatih, Gönül'ü eş olarak kabul ediyor musun?" diye sorması üzerine, damat, "Sizin ve Tokatlıların huzurunda sonsuza kadar 'Evet' diyorum." karşılığını verdi.

Gönül Refahiyeli'nin, hemşehrisi olduğunu dile getiren Yıldırım, "Gönül, Fatih'i eş olarak kabul ediyor musun?" dedi. "Bütün kalbimle evet." cevabını alan Yıldırım, "Ben şimdi nikah memuru oldum. Ben de belediye başkanının bana verdiği yetkiye dayanarak sizleri karı koca ilan ediyorum. Allah mesut bahtiyar eylesin, Allah iki cihan saadeti versin." ifadelerini kullandı.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun platforma çıkması üzerine ise Başbakan Yıldırım, Eroğlu'na geç kaldığını söyledi.

Başbakan Yıldırım, "Evlilikte, bir sır vereyim mi sana? İtaat et, rahat et. Bir de birbirinize 'Peki' demesini bilin. Biriniz sinirlendi mi öbürü 'Peki' diyecek veya tersini yapacaksınız, gül gibi geçinip gideceksiniz. Aslında evlilik uzun ince bir yol ama telaşlanmayın o yolları sizin için uzun duble yol haline getirdik. İşiniz kolay olacak. Bu yolda zaman zaman zorluklarınız olacak. Zorlukları paylaşıp azaltacaksınız, mutlulukları da paylaşıp artıracaksınız. Böylece bir ömür boyu sevgiyle, samimiyetle, sadakatle beraber mutlu şekilde bu evliliği sürdüreceksiniz." dedi.

- Evlilik cüzdanını Başbakan Yıldırım verdi

Gençlerin çok şanslı olduğunu, evliliklerine ve mutluluklarına on binlerce Tokatlı'nın şahitlik ettiğini söyleyen Yıldırım, "Defteri vermeden önce Cumhurbaşkanımızın da size bir öğüdü var, selamı var. Anladınız değil mi? Daha açık söyleyeyim mi? Senin haberin yok, bak orada işaretleri görüyorsun, artmış, artmış, görüyorsun. Bir olur garip olur, iki olur rakip olur, üç olur denge olur, dört olur 'rabia' olur. Allah hayırlı, uğurlu etsin, mesut, bahtiyar etsin, en kötü gününüz böyle olsun." diye konuştu.

Evlilik cüzdanının geline mi, damada mı verileceğini vatandaşlara soran Yıldırım, vatandaşlardan gelen Gönül Refahiyeli'ye verilmesi mesajı üzerine üzerine latife yaparak "Fatih, laf aramızda sen doğuştan kaybetmişsin. Yapacak bir şey yok ama ben sana bir kıyak yapayım, bu cüzdanı sana vereyim, bunu gerçek sahibine, Gönül'e sen teslim et de ilk günden ayrı, gayrı olmasın." dedi.

Daha sonra çifte hediyelerini takdim eden Yıldırım, "Kime niyet, kime kısmet. Demek ki bu gençlerin de bugün bu mutluluğuna Tokat'ta on binlerin önünde şahitlik etmek varmış. Allah mesut, bahtiyar etsin." ifadesini kullandı.

- "Siz bizim geleceğimizsiniz"

Gelin ve damadın platformdan ayrılmasından ardından konuşmasına devam eden Yıldırım, anayasa değişikliğine karşı çıkanlar olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bunlar niye bu değişikliğe karşı çıkıyorlar anlamak mümkün değil. Biz diyoruz ki 'Yargı bağımsız, Anayasa'da yazıyor, bağımsız olması yetmez, tarafsız da olsun', kötü bir şey mi? 'Yok olmaz' diyorlar, karşı çıkıyorlar. Biz diyoruz ki gençler 18 yaşında gidiyor oy kullanıyor, muhtar seçiyor, milletvekili seçiyor, belediye başkanı seçiyor ama kendisi seçilmeye gelince 'Sen daha küçüksün biraz bekle'. Ne kadar bekleyecek? 25 yaşına kadar. Kardeşim 'Seç' demeye gelince gençleri hatırlıyorsun da "Ben de seçileceğim, ben de sorumluluk alacağım, ben de siyasetin içinde olacağım' diyen gençlere neden karşı çıkıyorsun? Gençler unutmayın, 18-25 yaş arasında 7,5 milyon gencimiz var, bu gençlerin siyasete girmesine, seçilmesine Cumhuriyet Halk Partisi karşı çıkıyor. Siz sandıkta bunun cevabını vermeye hazır mısınız?"

"Türkiye'de gençler apolitik, siyasetle ilgilenmiyor." şeklindeki eleştirileri hatırlatan Yıldırım, "Öyle mi? Hayır, bal gibi de ilgileniyorlar, niye? 15 Temmuz'a gidelim, 15 Temmuz'a. Cumhurbaşkanımızın çağrısını duyan, 'Bu bir kalkışma' dediğimizde meydanlara inen en önce gençler oldu. Tanklara, toplara, uçaklara karşı göğsünü siper eden, bayrağı yere düşürmeyen sizdiniz, gençlerdiniz. Siz, bizim gururumuzsunuz, siz bizim geleceğimizsiniz." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa'da değişiklik paketiyle ilgili, "Evet, tek adam olacak ama arkasında dağ gibi millet olacak, millet. Milletin adamı olacak, darbecilerin adamı değil." dedi.

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinde halka hitap etti.

Halk oylamasıyla yapılmak istenen değişikliği Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Muhsin Yazıcıoğlu ve Süleyman Demirel'in de siyasi hayatları boyunca yapmak istediğini belirten Yıldırım, söz konusu değişikliğin uzun yıllardır Türkiye'de konuşulduğunu söyledi.

AK Parti'nin sorunları torunlara bırakmayan bir parti olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Dağ gibi sorunları, dağ hizmetlere dönüştüre dönüştüre geliyoruz. Diyorlar ki 'tek adam.' Kafayı takmış 'tek adam, tek adam.' Ne kıskanıyorsun, cumhurbaşkanı seçilirse sen de gel yanında yardımcı ol. Evet, tek adam olacak ama arkasında dağ gibi millet olacak, millet. Milletin adamı olacak, darbecilerin adamı değil. Millet sandıkta yetkiyi verecek, diğer seçime kadar her türlü hizmeti bekleyecek. Çalışmadı, iş yapmadı, vakti boşa geçirdi, işte o zaman mühür milletin elinde. Erdoğan için değil, her doğan için seçim yapıyoruz, karar veriyoruz. Erdoğan'a değil, her doğana, Türkiye'nin geleceğine karar veriyoruz. İnşallah yeni sistemle sağlıklı, istikrarlı bir sisteme kavuşmuş oluyoruz."

Yıldırım'ın "Güçlü Türkiye için hazır mısınız?, Çocuklarımız için, gençlerimiz için var mısınız?" sorularını yöneltmesi üzerine meydandakiler hep bir ağızdan "evet" karşılığını verdi.

- "Kapı kapı dolaşacağız, yeni sistemi anlatacağız"

AK Parti hükümetleri döneminde Tokat'a yapılan yatırımlara değinen Yıldırım, Tokat'a yeni bir havaalanı yapılacağını ve yeni bir sanayi sitesinin kurulacağını bildirdi.

"16 adet barajın, 6 adet göletin proje çalışmaları da devam ediyor" diyen Yıldırım, Tokat'taki çiftçilere ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara 712 milyon lira tutarında tarımsal destek verdiklerini kaydetti.

- "Gönüller fethederek ilerleyeceğiz"

Başbakan Yıldırım, Tokat'ta ata yadigarı birçok eseri onardıklarını ve ihya ettiklerini de dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tokat, Turhal, Niksar, Zile bizim dönemimizde doğalgazla buluştu mu? Bitti mi? Bitmez, inşallah daha fazlasını yapacağız. Yeni dönemde hızımıza hız katacak, gücümüze güç katacak, Türkiye'ye daha çok eserler kazandıracağız. Çünkü siz her şeyin en güzeline layıksınız. Birlikte çalışacak, ülkeyi daha da büyüteceğiz, şehirlerimizi daha da güçlendireceğiz."

Vatandaşlardan 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasına kadar yeni sistemin anlatılmasına destek vermelerini isteyen Yıldırım, "Artık geldik işin sonuna. 16 Nisan'a kadar boş durmak var mı? Kapı kapı dolaşacağız, bütün kardeşlerimize yeni sistemi anlatacağız. Broşürleri her kapıya bırakacağız. Gönüllere hitap edeceğiz. Muhalefet, gönülleri kırabilir ama biz gönüller yaparak, gönüller fethederek ilerleyeceğiz." dedi.

Yıldırım, vatandaşları, 16 Nisan'a kadar durmadan, yorulmadan çalışmaya, güçlü Türkiye'yi inşa etmeye, aydınlık yarınlara yürümeye davet etti.

Meydandakilere Tokat'ın plaka kodunu soran Yıldırım, alandakilerden aldığı "60" cevabı üzerine, "70'de anlaşalım mı? Tamam mı? 60 artı 10. Çünkü 10 sene önce zaten 60'ı verdiniz. Aradan geçti 10 sene. Her seneye bir puan, etti 70. Helali hoş olsun." ifadesini kullandı.

"Tokat'ı sizlere, sizleri de Allah'a emanet ediyorum." diyen Yıldırım, mitinge katılan vatandaşlara teşekkür etti.

- Notlar

Başbakan Yıldırım, eşiyle geldiği miting alanında platforma çıkarak alandakileri selamladı.

Alana dev Türk bayrağı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yıldırım'ın fotoğraflarının yer aldığı posterler asıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda, AK Parti Tokat İl Teşkilatı tarafından hazırlanan, "Şu yeryüzü er meydanı, gönül sevmez her meydanı, yüreksize yorgan döşek, koç yiğide ver meydanı", "Biz Osmanlıyız, biz sahabe torunlarıyız, biz seninle daha güçlü Türkiye'yiz", "On beşlilerin şehri, ülkemizin istikrarı için, gençlerimizin istikbali için, güçlü Türkiye için tabii ki Tokat 'evet' diyor" yazılı pankartlar yer aldı.

Konuşmasının ardından Başbakan Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile vatandaşlara satranç takımı ve karanfil dağıttı.

Mitinge, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Habib Soluk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti Tokat milletvekilleri Celil Göçer, Coşkun Çakır, Zeyid Aslan ve Yusuf Beyazıt ile diğer yetkililer katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber