Tutuklu astsubay: Birliğimizde bir olumsuzluk yaşanmadı

Darbe girişimine ilişkin 4 eski üst düzey asker hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2017 21:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tutuklu astsubay: Birliğimizde bir olumsuzluk yaşanmadı

Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin 4 eski üst düzey asker hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, meslekten ihraç edilen tutuklu sanıklar Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, komutanlıkta görevli Jandarma Kurmay Albay Kamil Günler, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Deniz Albay Mustafa Kemal Öztürk ile avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmaya, 4'ü Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan er ve astsubay 14 tanık, darbe teşebbüsünün yaşandığı 15 Temmuz gecesine ilişkin yaşadıklarını anlattı.

Tanıklardan Karadeniz Bölge Komutanlığı'nda görevli astsubaylar Ö.A, İ.T, G.İ. ve G.Y, 15 Temmuz gecesi çeşitli birliklerde nöbetçi olduklarını, kendilerine darbe girişimine yönelik bir emir verilmediğini ve birliklerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını söyledi.

Duruşmada söz verilen sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianamede sanıkların, "anayasal düzeni ortadan kaldırmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber