İşbirliği yapmak istemeyen STK'lara 'kara liste' tuzağı

FETÖ'nün yurtdışında kendisiyle çalışmak ve işbirliği yapmak istemeyen STK temsilcilerini 'kara liste' tuzağı kurduğu ortaya çıktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Mart 2017 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşbirliği yapmak istemeyen STK'lara 'kara liste' tuzağı

BÜLENT ŞANLIKAN

Güney Afrika'da İslami çalışmalar yapan 'Darul Uloom Zakariyya Medresesi'nin kapısını çalan FETÖ'cüler 'Erdoğan ve Türkiye düşmanısınız üstelik CIA ile ilişkiniz var sizinle çalışmak istemiyoruz' cevabını alınca çılgına döndü. Hemen emniyetteki FETÖ'cüler medresenin üst düzey yöneticisi ve hocalarını Türkiye'ye gelişleri sakıncalı gösterip kara listeye aldırdı. Bu isimlerden birisi olan Muhammed Saluji, FETÖ'nün marifetlerini AKŞAM'a tüm açıklığı ile anlattı:

GÜLEN CIA İLE ÇALIŞIYOR

Gülen'in Güney Afrika İmamı medresemize geldi ve birlikte çalışmak istediklerini söylediler. İmamlarının ardından okullarındaki yöneticiler ve öğrencilerle genellikle onların okullarında ve toplanma mekanlarında bir araya geldik. Ben sadece bu yapının ne olduğunu öğrenmeye çalışıyordum. Gülen'in hakkında araştırmalar yaptım ve sonunda Türkiye'deki eski bir üst düzey MİT görevlisinin raporunda da anlattığı gibi bu yapılanmanın CIA'ye ve yabancı güçlere çalıştığına kanaat ettim. Diğer yandan haklarındaki iddiaları onlara kendi yerlerinde sordum öğrenmeye çalıştım bana bunların yalan olduğunu ve aksini ispatlayacaklarını söylediler ancak ispatlatamadılar.

DARBE YAPAMAYINCA ADIM SİLİNDİ

Bu yapılanmayı herkese anlatmaya çalıştım. Türkiye'ye gitmeyi beklerken vize talebimin reddedildiğini öğrendim. Ankara'daki Büyükelçilikten aldığım bilgiye göre Gülenciler beni kara listeye almışlardı. Darbe girişimi başarısız olunca, kara listeden çıkartıldığımı öğrendim.

YAPILANMA ŞEYTANA HİZMET EDİYOR

Darbe günü çok korktuk ve üzüldük. Gülen yapılanması şeytana hizmet ediyor, yabancılara hizmet ediyor. Bizler buna karşı mücadele vermeliyiz. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gülen'e karşı tüm dünyada dile getirdiği uyarıları tüm gücümle destekliyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber