Çömez'in 'kız yurdu' iddiaları doğru çıktı: 33 kız kayıp

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM İnsan Hakları Komisyonu, AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in İstanbul'daki bir kız yurduyla ilgili iddialarını yerinde inceledi. Sonuç, iddialar doğru, 12-18 yaşında 31 kız yurttan kaçmış...

Komisyon, bir süre önce Çömez tarafından gündeme getirilen SHÇEK'e bağlı yurtta inceleme yaptı. Çömez'in 33 kızın kayıp olduğu, kızların taciz edildiği, tecavüze uğradığı ve fuhuş yaptırıldığı şeklindeki iddiaları, bu yurtların bağlı olduğu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'yu çok kızdırmıştı. CHP'li Halil Ünlütepe yurttaki izlenimlerini Radikal'e anlatırken, Çömez'in raporundaki bazı bilgilerin doğru olduğunu tespit ettiklerini söyledi: "O gün gittiğimizde 31 kız çocuğumuzun yurtta olmadığını tespit ettik. Bu çocuklar 12-sekiz yaşlarında genç kızlar. Belki fuhuş sektörünün eline düşmüşler. Bu bilinmiyor."

Bir süre önce yurtla ilgili gazetelere açıklamalarda bulunan ve kürtaj yaptırdığı öne sürülen kızla görüşemediklerini belirten Ünlütepe şöyle devam etti: "Çünkü bizim gittiğimiz gün sözü edilen kızın aynı gün yurttan kaçtığını öğrendik. Görevliler, durumu Emniyet'e bildirmişler... Tabii o çocuğumuzla konuşabilseydik çok daha iyi olurdu ama Turhan Çömez'in iddia ettiği şeylerin bir kısmının olduğunu kabul etmek zorundayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber