Varis şikayetine radyofrekanslı tedavi

MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Radyoloji Bölümü'nde yapılan radyofrekans yöntemi ile bir hasta 25 yıllık şikayetinden kurtuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2017 19:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Varis şikayetine radyofrekanslı tedavi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesine varis şikayeti ile gelen hasta Celali Pamuksuz, yapılan radyofrekans tedavisi sonrasında yaklaşık 25 yıllık hastalığından kurtuldu.

Hastane Radyoloji Bölümünde düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklama yapan MCBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi Radyoloji Bölümü Prof. Dr. Serdar Tarhan, bir süredir varis hastalarını radyoloji bölümünde tedavi etmeye başladıklarını belirterek,"Hastamız uzun süre varis şikayeti olan bacak ağrısı ile başvurmuştu. Hastamızın tedavisini radyofrekans dalgası ile yaptık. Şikayetleri de hemen hemen azaldı." dedi.

İşlemin ortalama olarak yarım saat ile bir saat arasında tamamlandığını söyleyen Tarhan, yapılan işlemin tek seans olarak uygulandığını sonrasında ise hastayı kontrole çağırdıklarını söyledi.

Varisin alt bacaklardaki toplar damarların genişlemesi olduğunu, buna genetik faktörlerin de etki ettiğini kaydeden Tarhan, "Farklı tedavi yöntemleri var. Cerrahi olarak müdahale edilebiliyor. Radyofrekans dediğimiz radyo dalgaları yayan bir cihaz ile tedavisi yapılabiliyor. Yaptığımız tedavinin avantajları, hasta işlemi yaptıktan hemen sonra normal hayatına dönüyor. İşlemi bitirdikten sonra hastayı ayağa kaldırıyoruz, yürütüyoruz, gidip normal işini yapmasına devam etmesini istiyoruz." diye konuştu.

Bu tedavi yöntemi ile hastada cerrahi müdahale riski almadıklarını kaydeden Tarhan, yöntemle ilgili olarak, "Hastamızı yatırıyoruz, önce ultrason yöntemi ile genişleyen damarları kontrol ediyoruz. Yaygınlığını saptıyoruz. Sonrasında diz altında uygun bir yerden küçük bir iğne ile girerek kasığa kadar ilerliyoruz. Damarların içinde radyofrekans enerjisi ile damarların duvarlarını yakıyoruz. İşlemi bitirdikten sonra hastaya bir süre varis çorabı giymesini tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Varis şikayetini uzun süredir çektiğini ifade eden fabrika işçisi Celali Pamuksuz ise tavsiye üzerine üniversite hastanesine geldiğini söyledi.

Pamuksuz, "Hastalığım 25 senedir ilerleyerek devam etti. Hastanelerin birçoğunu gezdim, hepsi ameliyat dedi. İş kaybı nedeniyle ameliyat olmak istemedim. Bu tedavi yönteminde iş kaybı tehlikesi yok. Gayet normal bir operasyon. Şu an iyi hissediyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber