CHP'den başbakanlık tasarruf genelgesine 'seçim baskısı' tepkisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık'ın tasarruf tedbirlerine ilişkin genelgesini TBMM gündemine getiren CHP, ?tasarruf tedbirleri Başbakan'ın izni ile genelge kapsamı dışında tutulabilirö hükmüne dikkat çekti. CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, genelgenin seçim öncesi çıkarılmasının muhalif belediyeler üzerinde ?baskıö unsuru olarak kullanılabileceğine dikkat çekti.

CHP'li Karademir, 18 Ocak 2007 tarihli Başbakanlık'ın ?tasarruf tedbirleri'ne ilişkin genelgesi konusunda yazılı soru önergesi verdi.

KRİZ YOK, NEDEN TASARRUFA GİDİLİYOR?

Karademir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, genelge ile belediyeler ve il özel idarelerinin "gayrimenkul edinmeleri ve kiralamalarının" düzenlendiğini, ayrıca ?makam hizmetlerine ve koruma altına alınanlara tahsis edilen taşıtlar dışında hiç bir makama taşıt tahsis edilmeyeceğininö genelge kapsama alındığını belirtti.

Karademir, tasarruf genelgelerinin, kaynağı bulunamayan harcamaların mevcut ya da olası ekonomik krizlerden etkilenmemesi için düzenlendiğini anımsatırken, hükümetin, ekonominin normal ve olumlu seyrettiğini iddia ettiği bir ortamda bu düzenlemeye neden ihtiyaç duyduğunu sordu.

BAŞBAKAN'IN İZNİ BASKI UNSURU OLUŞTURUR

Genelgede ?tasarruf tedbirlerinin Başbakan'ın izni ile kaldırılabilmesininö öngörüldüğünü belirten Karademir, genelgenin seçim döneminde baskı aracı olarak kullanılacağı iddialarına işaret etti. Karademir, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

?Her şeyin normal ve olumlu seyrettiğinin iddia edildiği bir ortamda, ödeneği konulmuş, bütçe kanunda yer almış ve TBMM'de onaylanmış işlerin tasarruf genelgesi ile durdurulmasına neden gereksinim duyulmuştur? Söz konusu genelgede, kamu taşıtlarında tasarrufa gidilmesi için önlemler öngörülürken, ?kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere özel sektörden kiralanan araçlara' yer verilmemiş olmasının herhangi bir nedeni var mıdır? Şubat 2007 itibarı ile, kurumların taşıt ihtiyaçlarını karşılamak üzere özel sektörden kiralanmış araç var mıdır? Varsa, bunun kurumlara göre sayısı ve kurumlara maliyeti ayrıntılı olarak nedir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber