Yalçın: Temel ücret gruplarındaki ısrarımız sürüyor

Ulaştırma Memur-Sen 8. Büyük Türkiye Buluşması'nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ulaştırma Memur-Sen'in toplu sözleşme masasından 25 kazanımla kalktığını belirterek, bunların 22'sinin hayata geçirildiğini, 3'ü için de çalışmaların hala sürdüğünü kaydetti. Gerçekleşmeyen konuları, "fiili hizmet zammı konusu, temel ücret grupları, havacılık tazminatı (eurokontrol)" olarak sıralayan Yalçın, bu konuda da çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Yalçın, "Haklıyız, kararlıyız, hakkımız olmayan bir şeyi istemiyoruz. Hakkımızı alacağız" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Mart 2017 23:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yalçın: Temel ücret gruplarındaki ısrarımız sürüyor

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Ulaştırma Memur-Sen, 8. Büyük Türkiye Buluşması'nı Ankara'da gerçekleştirdi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın da katıldığı programa, Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz ve Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen'in yanı sıra, Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı sendikaların genel başkan yardımcıları ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen Gerçekleştirdi.

Memur-Sen, Sendikacılığa Yeni Bir Soluk Getirmiştir

"Memur-Sen, sendikacılıkta mevcut sendikal yaklaşımların dışında bir hareket alanı ortaya koyduğu için diğer sendikalardan ayrılmıştır" diyen Yalçın, Memur-Sen'in, Türkiye'de, mevcut sendikaların kopyası olmadığı için 1 milyon sayısına ulaşmış olduğunu belirtti. Yalçın, "Bizim bu noktaya gelmemizdeki temel neden, sendikacılığa yeni bir soluk getirmemiz ve kendi değerlerimizden beslenmemizdir" diye konuştu.

Bizim İdeolojimiz, Alın Terinin Karşılığını Almaktır

Konuşmasında geçmişte dönemlerdeki sendikal anlayışı eleştiren Yalçın, "Sendikacılığı kutuplaştırmanın ve ikilemlere sıkıştıran anlayışı yıktığımız ve Akif İnan'ın dediği gibi, 'Türkümüz dünyayı kardeş bilendir, gökleri insanın ortak tarlası' şiarıyla hareket ettiğimiz için bugün bu noktalara ulaştık. Bize göre, acının rengi olmaz, gözyaşının rengi olmaz, dini, dili, ırkı olmaz. Bizim ideolojimiz, alnımızın terinin karşılığını almaktır. Biz dünyada sermayenin adil dağılmasını önceliyor ve mücadele alanımızı bu perspektiften yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kararlıyız, Hakkımızı Alacağız

Ulaştırma Memur-Sen teşkilatına seslenen Yalçın, Ulaştırma Memur-Sen'in toplu sözleşme masasından 25 kazanımla kalktığını belirterek, bunların 22'sinin hayata geçirildiğini, 3'ü için de çalışmaların hala sürdüğünü kaydetti. Gerçekleşmeyen konuları, "fiili hizmet zammı konusu, temel ücret grupları, havacılık tazminatı (eurokontrol)" olarak sıralayan Yalçın, bu konuda da çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Eurokontrol konusuna ilişkin olumlu gelişmelerin olduğunu ifade eden Yalçın, "Bu konuda kararlıyız, hakkımız olmayan bir şeyi istemiyoruz. Hakkımızı alacağız" diye konuştu.

Yıllarca masada temsil hakkına sahip olanların hiçbir kazanım elde edemediklerini, masadan boş döndüklerini hatırlatan Yalçın, "Durum böyleyken, yetki bizdeyken, önceleri masadan boş dönenlerin, dillerinin çok dönmesine izin vermeyelim" şeklinde konuştu.Temel Ücret Gruplarındaki Israrımız Sürüyor

"Yıllık izinlerin diğer seneye devri konusunu kazanıma dönüştürdüğümüz gibi, temel ücret gruplarındaki ısrarımızı da sürdürüyoruz" diyen Yalçın, konuyu YPK'da dile getirdik, Maliye Bakanlığı bürokratlarıyla görüştük. Bu konu bizim başat konumuz, hangi görüşmeye gidersek gidelim, bu konuların altını çiziyoruz ve sorunun çözülmesine yönelik baskı oluşturuyoruz" şeklinde konuştu.

Bütün Kamu Görevlilerinin Memur-Sen'e Davet Ediyoruz

Önümüzdeki sürecin önemli olduğunun altını çizen Yalçın, "Bu yılın Mayıs ayı Konfederasyonumuz ve sendikalarımız açısından, yeni rekorların kayıt ve imza altına alınacak olması nedeniyle son derece önemlidir. Mayıs ayında, sendikaların ve konfederasyonların üye sayılarının tespiti yapılacak. Ağustos ayında ise 2018 ve 2019 yıllarında kamu görevlilerinin yararlanacağı haklarının belirleneceği 4. Dönem Toplu Sözleşme süreci başlayacak. İşte tam da bu noktada, yeni rekor eşiğimiz, Büyük Memur-Sen ailemiz için üye sayısı hedefimiz; en az 1 Milyon 111 bin 111 olacak. Bütün kamu görevlilerini, Toplu Sözleşme Masasını, emeğin hakkı verildiğinde uzlaşma, alınterine haksızlık edildiğinde restleşme zemini olarak kullanma becerisini ispatlamış "Memur-Sen'e Davet" ediyoruz."

Büyük Türkiye Yolunda Sorumluluk Alıyoruz

16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumu'na ilişkin sorumluluk alacaklarını kaydeden Yalçın, "81 İl 100 ilçe olmak üzere, yeniden büyük Türkiye yolunda sorumluluk alıyoruz. Seferberlik anında, tüm teşkilatımızın üzerine düşeni yapacağını biliyorum. Memur-Sen ailesini bu konuda tebrik ediyorum. Yaşadığımı zemin, bu ülkede parlamenter zeminde bizim asla boş durmamamız gerektiğini öğütlüyor. NATO konseptine dahil olduktan sonra, on yılda bir darbe yapıldı. Seçilmiş başbakan ipe çekildi, ipe çektikleri gün, çocuklarımıza bayram olarak nakledildi. Sokaklar 5'li çete eliyle ısıtıldı, darbelere zemin hazırlandı. Millete yabancı olanlar, 'çobanla benim oyum bir mi' diyenler, sivil bir cumhurbaşkanının seçilmesini engellemeye çalıştılar. Biz tüm bu süreçleri gördük, yaşadık. Bir kez daha yaşanmasını istemiyoruz" diye konuştu.Yola Revan Olduk

Ülkenin istikrarına ve yarınlarına yatırım yapacaklarını vurgulayan Yalçın, "Milleti yanıltmak üzere, her dilde 'hayır' yazmışlar. Her dilde, 'hayır' yazanlara, Memur-Sen'in yanıtı, tek dilde 'Evet'tir. Evet diyeceğiz ve umudu büyüteceğiz. Her ne kadar sorunlarımız fazla olsa da umudumuz sorunlarımızdan çok daha fazla. Memur-Sen ailesi olarak tarihe karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bu ülkenin geleceğine dair yatırımımızı 16 Nisan'da yapmış olacağız. Bunu yapmak için yola revan olduk. Bu ülkenin yaşadığı travmayı, bu ülkeye yaşatılan türbülansı görmeyenler 'Evet'in kıymetini bilmeyenlerdir. Onun için 'Evet'in kıymetini bilenleri bu anlamda ter dökmeye davet ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber