FETÖ'cü şirketler TMSF'de kara geçti

FETÖ'cü oldukları gerekçesiyle el konulan 800'ün üzerindeki şirketin sahiplerinden daha iyi yönetildiğini belirten Nurettin Canikli, birçoğunun kara geçtiğini ifade etti

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 03 Mart 2017 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'cü şirketler TMSF'de kara geçti

Yücel Kayaoğlu

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ'cü oldukları gerekçesiyle kayyum atanarak yönetimi TMSF'ye geçen şirketlerin sahiplerinden daha iyi yönetildiğini ve kara geçirildiğini söyledi. Canikli, TBMM'de bazı gazetecilerle sohbetinde TMSF bünyesindeki FETÖ'cü şirketlerin yönetimi ve satış işlemleri hakkında bilgi verdi. FETÖ'cü oldukları gerekçesiyle 800'ün üzerindeki şirketin yönetiminin TMSF'ye geçtiğini hatırlatarak, bunlardan 5-6 tanesinin mahkeme kararı ile iade edildiğini söyledi. TMSF bünyesindeki şirketlerin büyük çoğunluğunun karının çok yüksek olduğunu belirten Canikli "Bunlar sahiplerinden daha iyi yönetiliyorlar. Bunu kendileri de söylüyorlar zaten" dedi.

FETÖ'NÜN BÜYÜKBAŞ HAYVANLARI

TMSF'ye devredilen FETÖ şirketlerinin kurallarına göre yönetildiğini kaydeden Canikli "Kar edenlerle ilgili herhangi bir satış şu anda söz konusu değil ama bir an önce satmamız gerekenler var. İçi boşaltılan ve zarar eden şirketlerin satışı yapılıyor. Bana bu konuda gelen satış işlemlerine peyderpey onay veriyorum. Örneğin, 7 bin tane büyükbaş hayvan var. Balık çiftliği var. Bunların yönetimi zor. Çünkü başında bizzat sahipleri durmak zorunda. Bunu devletin yapması mümkün değil. Bunların satışı yapılıyor. Ayrıca FETÖ'cü bir inşaat firmasının yarım kalan 5 bin konut işi var. Arsaları var. Bu konuda bir mağduriyet de var. Bunların da satışı yapılacak, Onun dışındaki şirketler TMSF tarafından yönetilecek. Karlı olanlar satılmayacak" diye konuştu.

KAYYUMUN MAAŞI 9 BİN LİRA

TMSF bünyesindeki şirketlerin yönetimine atanan kayyumların yüksek maaş aldıkları eleştirisini de değerlendiren Canikli "Yok efendim 45 bin lira, 100 bin lira maaş alıyorlarmış. Bu doğru değil. En fazla 9 bin lira ödeniyor. Mesela 15 ayrı şirkette yönetici görünüyorlar ama sadece bir şirketten ücret alıyorlar" dedi.

TMSF'ye devredilen şirketler 'basiretli tüccar' gibi yönetilecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber