İşte asker üniformalı teröristlerin vahşeti

15 Temmuz'a ilişkin çatı iddianamede yer alan yeni görüntülerde darbeci hainlerin o gece Genelkurmay Karargahı'nda bir sivili vurduğu daha sonra ölmesini beklediği ortaya çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 04 Mart 2017 23:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşte asker üniformalı teröristlerin vahşeti

YÜKSEL TEMEL

2 BİN 991'ER KEZ AĞIR MÜEBBET

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişiminin Genelkurmay Karargahı ayağına ilişkin yürüttüğü çatı iddianame tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ile derdest edilen Kuvvet Komutanlarının "mağdur" olarak gösterildiği iddianamede FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen 1 numaralı şüpheli olarak yer aldı. Başını tutuklu Akın Öztürk'ün çektiği 38 kişilik Yurtta Sulh Konseyi listesinde Mehmet Partigöç'ün yanı sıra Erdoğan'ın Başyaveri Ali Yazıcı'nın ismine de yer verildi. Cuntacıların 1960 darbesini örnek aldığına dikkat çekildi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın 20.22'de Karargahtan ayrıldığına işaret edilen iddianamede, Partigöç'ün talimatıyla faaliyetin 20.30'da başladığı ifade edildi. Darbe girişiminin ilk toplantısının 27 Aralık 2015'te yapıldığı kaydedildi. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen'in koordinesinde Cumhuriyet Savcısı Kemal Aksakal ve İstiklal Akkaya tarafından hazırlanan iddianamede FETÖ elebaşı Gülen ile sözde Yurtta Sulh Konseyi'ni oluşturan 38 şüpheli hakkında 2 bin 991'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede dikkat çeken diğer ayrıntılar ise şöyle:

Darbe girişimi sırasında öldürülen Orgeneral Yaşar Güler'in cuntacı emir subayı Mehmet Akkurt'un evinde yapılan aramada, yatak odasında bulunan bir ayakkabının içerisinde darbe planlamasına ve Güler'in kaçırılmasına ilişkin not kağıdı ve krokiler ele geçirildi.

ÖRNEKLERİ 27 MAYIS

Bazı şüphelilerin adreslerinde 27 Mayıs darbesine ilişkin belge ve kitapların ele geçirildiği belirtildi. İddianamede, "Darbede 'Altın Nesil' diye tabir edilen, genellikle kurmay yarbay, kurmay albay ve tuğgeneral rütbesindeki personelin görev alması, Yurtta Sulh Konseyi'nin de 27 Mayıs 1960 darbesindeki Milli Birlik Komitesi'ndeki gibi 38 kişi olması örnek alındığı göstermektedir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber