'Taşerona kadroda, memur sendika üyeliği olmamalı'

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: - "Bu düzenlemenin (özel sözleşmeli personel uygulaması), hem sendikal mücadelemize hem de sendikalarımızın geleceğine yönelik ciddi bir tehdit olduğunu ifade etmek istiyorum. Sizin (Cumhurbaşkanı Erdoğan) her zaman desteğinizi ve himayenizi görmüş çalışanlar ve o çalışanların örgütü HAK-İŞ olarak eğer bu düzenleme Meclis'te kabul edilirse, maalesef konfederasyonumuzun üye sayısının yarısını kaybetmekle karşı karşıyayız. Buna izin vermeyeceğinize inanıyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2017 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Taşerona kadroda, memur sendika üyeliği olmamalı'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde ve desteğinde başlatılan istihdam seferberliğinin meyvelerinin alınmaya başladığını belirterek, 1 Ocak-3 Mart arasındaki artı istihdamın 264 bin 630 olduğunu bildirdi.

Müezzinoğlu, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen HAK-İŞ 6. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması'nda kürsüye katılımcıların "kadro" tezahüratlarıyla çıktı.

AK Parti döneminde kadınların başörtüsü ve eğitim hayatındaki sorunları ile algıdaki negatifliğin çözümünde çok önemli ilerlemeler olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Kadınımızın gerek devlet kadroları gerekse iş hayatındaki yerinde yalnız alın teri döken değil, aynı zamanda alın teriyle birlikte onurlu, saygın ve temsil kabiliyetini önceleyen anlayışla önemli mesafeler aldık. Matematiksel olarak katettiklerimizin yanında bence en tarihi ve en önemli olan mantalite olarak dönüşümü sağlamak. Kız çocuğuyla erkek çocuğu arasında hakkaniyeti merkeze alan, eğitim hayatında onlara birlikte sahip çıkan, öz güveni yerleştiren, öz değerleri, öz saygısıyla kadını ve erkeği yan yana, omuz omuza birlikte yürüyebilen, büyük medeniyet inşa edecek bir yolculukta önemli mesafeler katettik. İnanıyorum ki önümüzdeki dönem çok daha başarılı, çok daha hayırlı olacaktır."

Salondaki kadınlara seslenen Müezzinoğlu, "Kadınlarımızın çalışma hayatındaki yerleriyle ilgili her türlü değişimi, dönüşümü hakkaniyetli bir şekilde yapmak bizlerin size olan borcu, sorumluluğudur. Rabbim, en kısa zamanda o görevlerimizi ve sorumluluklarımızı da sizlerin arzu ettiği şekilde gerçekleştirebilmeyi bize nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, zor geçen 2016'nın en olumsuz sonuçlarından birini, "istihdamdaki daralma ve işsizlikteki artış" şeklinde açıklayarak, "Kasım itibarıyla işsizlik oranlarımız yüzde 12,1'lere çıktı. Muhtemelen aralık ayında da yüzde 0,1'lik yükselme gelecek, belki yüzde 12,2'leri ve 12,3'leri göreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, öncülüğünde ve desteğinde başlattığımız çalışma hayatındaki milli seferberliğin meyvelerini almaya başladık. 1 Ocak-3 Mart arasında artı istihdam 264 bin 630." diye konuştu.

- "Özel sözleşmeli personel uygulaması, endişeye sevk ediyor"

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman mazlumların, emekçilerin yanında olduğunu ifade etti.

Getirilmek istenen özel sözleşmeli personel uygulamasının konfederasyon mensuplarını ciddi şekilde endişeye sevk ettiğini dile getiren Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şöyle seslendi:

"Bu düzenlemenin, hem sendikal mücadelemize hem de sendikalarımızın geleceğine yönelik ciddi bir tehdit olduğunu ifade etmek istiyorum. Sizin her zaman desteğinizi ve himayenizi görmüş çalışanlar ve o çalışanların örgütü HAK-İŞ olarak eğer bu düzenleme Meclis'te kabul edilirse, maalesef konfederasyonumuzun üye sayısının yarısını kaybetmekle karşı karşıyayız. Buna izin vermeyeceğinize inanıyoruz. Bu konuda zatıalinize arz ettiğimiz raporlar doğrultusunda bize katkı ve destek vereceğinizden hiç kuşkum yok. Buraya gelen kadın emekçilerin de büyük bölümü yine taşeron şirketlerde çalışan arkadaşlarımızdır. İnşallah 16 Nisan'dan sonra bu konuda yeni bir düzenlemenin, çalışmanın yapılarak hem çalışanları hem HAK-İŞ'i hem de sendikalarını rahatlatıcı bir düzenlemeyi gerçekleştirmiş oluruz. Çünkü taşeron işçilerin tek umudu, tek güvenli limanı HAK-İŞ'tir. Sendikalara üye olan 300 bin taşeron işçinin 250 binden fazlası HAK-İŞ'e bağlı sendikalarda örgütlüdür. Dolayısıyla bu konunun çözümü konusunda da HAK-İŞ'in önerilerinin dikkate alınması noktasında bize katkı ve destek vereceğinize yürekten inanıyoruz."


MEMURLAR.NET'İN NOTU:

Taşerona kadro düzenlemesinde, taşeron personelin 657'e eklenecek 6/E maddesi kapsamında özel sözleşmeli personel olması öngörülmekte. Taşeron işçiler şuan işçi sendikalarına üye. Eğer taşerona kadro sırasında yasal düzenleme yapılmaz ise personel memur sendikalarına üye olabilecek. Bu durumda da, taşeron personel kadroya geçtiğinde işçi sendikalarına değil memur sendikalarına üye olmak zorunda kalacak. Hak İş Bu düzenlemeye karşı çıkmakta, yasal düzenleme sürecinde işçilerin işçi sendikalarına üye olması yönündeki mevzuat durumun devam ettirilmesini talep etmekte...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber