'Baharın müjdecisi' kuzuları biberonla besliyorlar

Küçükbaş hayvancılığın yaygın yapıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde besiciler, annesinin sütü yetersiz olan kuzuları, diğer koyunların sütünün doldurulduğu biberonla besliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2017 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Baharın müjdecisi' kuzuları biberonla besliyorlar

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde önemli yere sahip Yüksekova'da besicilerin umutla beklediği kuzular dünyaya gelmeye başladı. Her yıl şubat ve mart ayında başlayan kuzu doğumları, küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin de mesaisini artırdı.

Kışın çetin geçtiği ilçede hayvanlarının bakımını büyük zorluklarla sürdüren besiciler, "baharın müjdecisi" yeni doğan kuzularını adeta "bebek" gibi besliyor.

Sütü fazla koyunlardan sağılan sütü biberonlara dolduran yetiştiriciler, annesinin sütü yetersiz kuzuları bununla büyütüyor.

"Onlar hayvancılığın umut kaynağı"

İlçeye yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Bataklı köyünde besici Tuncer Örbeyi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede hayvan yetiştiriciliğinin köylüler için vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Kış şartlarının zor geçtiğini dile getiren Örbeyi, "Koyunlarımız üreme dönemindeler. Yavrulamaya başladılar. Bazı kuzuların annesinin sütü az olduğu için diğer koyunlardan sütü sağıp aç olan kuzulara veriyoruz. Onlara 'yavrumuz gibi' bakıyoruz. Biz kışın onlara, onlar da yazın bize bakıyor. Onlar hayvancılığın umut kaynağıdır." dedi.

SAİM HARMANCI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber