Cezaevi personeli GYS için yeni tarih bekliyor

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü personeli daha önce iki kez ertelenen görevde yükselme sınavı için yeni tarih ilan edilmesini bekliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Mart 2017 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cezaevi personeli GYS için yeni tarih bekliyor

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, muhtelif unvanlara ilişkin görevde yükselme sınavı duyurusu yayımlamıştır. Yayımlamış olduğu bu duyuruya istinaden şartları tutanlar sınava başvurmuş ve sınav tarihi olan 13 Ağustos'a kısa bir süre kala, devletin içinde çete oluşturmuş ve demokratik yollarla seçilmiş iktidarı devirip yerine kendi militanlarını yerleştirmeyi amaçlayan FETÖ tarafından 15 Temmuz tarihinde darbe girişimi yaşanmıştır.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından görevde yükselme sınavının yazılı kısmının menfur darbe teşebbüsü nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile karşılıklı yapılan görüşmeler çerçevesinde 08 Ekim 2016 tarihine ertelendiğine ilişkin duyuru yayımlanmıştır.

Daha sonra, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün sınavın ileri bir tarihe ertelendiğini, sınav tarihinin bilahare duyurulacağını bildirmiştir.

Sınav tarihinin açıklanmasının üzerinden çok zaman geçmesine rağmen, halen sınav yapılamamış ve sınava girecek olan kişiler, sınavın biran önce yapılmasını aylardır beklemektedirler.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün yayımlamış olduğu duyuruya istinaden, cezaevi personeli olup da görevde yükselme sınavına girecek personel sayısı oldukça fazla bulunmaktadır. Belirsizliğin olduğu bir kurumda, kurum personeli geleceğine yönelik plan yapamamaktadır. Hal böyle olunca, yaşayacağı yerin neresi olacağından tutun da, daha bir çok sebeplere göre hayatını şekillendirecek personel bulunmaktadır.

Konunun önemi ilgililer tarafından dikkate alınıp gerekli duyurunun yapılması dileğiyle.

ÇOTANAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber