Malatya'daki darbe girişimi davasına yarın devam edilecek

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 2. Ordu ve 7. Ana Jet Üs komutanlıklarında görevli, aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Huduti ile 2. Ordu Kurmay Başkanı Angun'un da bulunduğu 28'i tutuklu 76 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşması sona erdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2017 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Malatya'daki darbe girişimi davasına yarın devam edilecek

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Malatya'daki 2. Ordu ve 7. Ana Jet Üs komutanlıklarında görevli 28'i tutuklu 76 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşması sona erdi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince Yakınca Spor Salonu'nda görülmeye başlanan duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, tutuksuz yargılanan erlerin savunmaları alındı.

Altay Kışlası'ndan çıkan ve 2. Ordu Komutanlığı'ndaki darbe girişimine destek vermeye giden Zırhlı Personel Taşıyıcısı içinde olduğu belirlenen tutuksuz er İlyas E, savunmasında hiçbir şekilde silah kullanmadığını iddia etti.

Mahkeme Başkanı Vedat Koç, İlyas E'nin savunmasının ardından, duruşmayı tamamladı.

Davanın görülmesine yarın da devam edilecek.

Bu arada, mahkemeye gelen, aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile 2. Ordu Kurmay Başkanı Avni Angun ve tutuklu 21 sanık, elleri kelepçelenerek duruşmanın görüldüğü salondan çıkarıldı.

Jandarma eşliğinde araçlara bindirilen tutuklu sanıklar, cezaevine götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber