İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmenlere dersler dengeli dağıtılmalı mıdır?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Mart 2017 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenlere dersler dengeli dağıtılmalı mıdır?

Haftalık ders programlarının nasıl yapılacağı ile ilgili olarak;

26.07.2014 tarihli ve 29072 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin Yönetmeliğin "Ders yılı süresi ve haftalık ders programı " başlıklı 5. maddesi 2. fıkrasındaki; "(2) Haftalık ders programı, öğretim yılı başında ve gerekli hallerde ders yılı içinde okul yönetimince hazırlanır. Bu programda yönetici ve öğretmenlerin okutacakları derslerin gün ve saatlere göre öğretmenlerin mazeretleri de dikkate alınarak dengeli olarak dağılımı yapılır ve ilgililere imza karşılığı duyurulur." hükümleri,

Aynı Yönetmeliğin "Okul müdürünün görev, yetki ve sorumluluğu" 39. maddesi 1. fıkrası; "(1) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları, ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda diğer çalışanlarla birlikte müdür tarafından yönetilir." hükümleri,

Milli Eğitim Bakanlığı Örgün Ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinin "Dayanak" başlıklı 3. maddesi son bölümü; "Bu Yönerge, ....26/07/2014 tarihli ve 29072 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır." hükümleri bulunmaktadır.

Ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun "Amir Durumda Olan Devlet Memurlarının Görev ve Sorumlulukları" başlıklı 10. maddesi 2. fıkrası ise; "Amir, maiyetindeki memurlara hakkaniyet ve eşitlik içinde davranır. Amirlik yetkisini kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen esaslar içinde kullanır." hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümlere göre; Haftalık ders programı, öğretmenlerin mazeretleri de dikkate alınarak hakkaniyet ve eşitlik içinde dengeli dağıtılır.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber