ÇOMÜ, yeni rektörünü belirliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2007 12:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) rektör adaylarının seçilmesine başlandı. 6 adayın katıldığı seçimde 432 öğretim üyesi oy kullanacak.

Sabahın erken saatlerinden itibaren seçimin yapılacağı Manfred Osman Korfmann Troia Kültür Merkezi Prof. Sevim Buluç Oditoryumu'nda toplanan öğretim üyeleri, 6 aday arasından hangisini rektör olarak görmek istediklerini belirlemek için büyük çaba sarf etti. Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ramazan Aydın, YÖK tarafından alınan karar gereği 4 yılda bir yapılan seçimlerin bu yıl da aynı tarihte yapıldığını ifade ederek, "Alınan karar gereği üniversitemizde rektör adaylarının belirleme çalışmasının 16-17 Şubat tarihlerinde yapılması gerekiyor. İlk 6 adayı 19 Şubat tarihinde YÖK'e bildireceğiz. Prosedür gereği YÖK 20 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasında aday belirleme komisyonu çalışmasını yapacak. 2 Mart tarihinde ise YÖK toplantısında ilk 3 aday belirlenip bu adaylar aynı gün Cumhurbaşkanı'na sunulacak. Bu seçimlerin herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Rektör Aydın üniversitede 65 profesör, 46 doçent ve 231 de Yrd. Doç. olmak üzere toplam 342 öğretim üyesinin oy kullanacağını belirterek, "Bu toplantıda çoğunluk fazlasıyla sağlanmış durumda. Aday belirleme çalışmasında bir sandık kurulunun oluşturulması gerekiyor. Burada sandık kurulu başkanlığını Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Şükran Cirik, yardımcılıklarını da Ziraat Fakültesi'nden Sakine Özpınar ve Fen Edebiyat Fakültesi'nden Hilal Göker yapacaklar" dedi.

Ardından Sandık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükran Cirik, oylamayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bu sırada öğretim üyelerinin bazıları, isimlerin yanlış yazılması durumunda oyların geçerli olup olmayacağını sordu. Cirik, üniversitenin hukuk danışmanı Avukat Cengiz Tuğral'dan gerekli bilgiyi alarak öğretim üyelerine açıklamalarda bulundu. İsimlerin doğru yazılması gerektiğini ifade eden Cirik, buna dikkat edilmesini istedi.

Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. İlk oyu kullanan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın hayırlı olması dileğiyle sandığa oyunu attı. 342 öğretim üyesinin oy kullanacağı seçimlerde Prof. Dr. Ülkü Altınoluk, Prof. Dr. Kenan Kaynaş, Prof. Dr. Mete Tunçoku, Prof. Dr. Ali Akdemir, Prof. Dr. Kazım Kaya ve Prof. Dr. Dinçay Köksal yarışacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber