Vekil hastanede özel odaya fark ödeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2007 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekilleri ve yakınlarının tedavi giderleriyle ilgili yönetmelik Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası ile uyumlu hale getirildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan, ?Milletvekillerine, Yasama Organı Eski Üyelerine, Dışarıdan Atandıkları Bakanlık Görevi Sona Erenlere Tedavi Yardımı Yapılmasına Dair Yönetmeliğe? göre, milletvekilleri ve yakınları verem savaş dispanserleri ile ana çocuk sağlığı merkezlerinden de yararlanabilecek.

Tedavi ve yol giderlerinden yararlanacak milletvekili çocuklarının yaşları da son yasal değişikliklerle uyumlu hale getirilerek 18'den 25'e çıkarıldı.

Milletvekillerinin kaplıca tedavilerindeki yatak ücretleri de Meclis tarafından ödenecek. Alınan ilaçların arkasına Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası da eklenecek. Bütçe uygulama talimatı dışında kalan ilaçların ücretleri, Türk Eczacılar Birliği ile yapılan protokol çerçevesinde belirlenecek.

Milletvekilleri ve yakınlarının kullanacakları şeker ölçüm cihazlarının parasını ise TBMM ödemeyecek. Özel sağlık kurumlarında özel odalarda kalınması halinde aradaki fark milletvekillerinden tahsil edilecek. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü protokol listesinde bulunmayan malzemeler en fazla yüzde 15 işletme gideri eklenerek faturalandırılacak.

Diş tedavilerinde de Türk Diş Hekimleri Birliği ile yapılan protokoller esas alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber