Başbakan cevapladı... Memurun iş güvencesi kalkacak mı?

Başbakan Binali Yıldırım, 657'deki memurların iş güvencesi ile ilgili bir çalışmanın olmadığını, memurun iş güvencesinin kesinlikle kalkmayacağını bu yönde bir çalışmanın da olmadığını açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Mart 2017 02:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan cevapladı... Memurun iş güvencesi kalkacak mı?

Edip Üzen

Başbakan Binali Yıldırım ile önceki gün yapılan KKTC seyahatine katıldık. Başbakan, dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başbakan Yıldırım'a memurları ilgilendiren 2 soru yönelttik.

Başbakan Binali Yıldırım'a sorduğumuz sorular ve cevapları

Başbakanım, kamuda yeni bir ihraç veya iade kararnamesi olacak mı, olacaksa ne zaman olacak?

Bu FETÖ terörle mücadele kapsamındaki çalışmalar devam ediyor. Peyderpey çalışmalar tespit edildikçe, araştırmaları tamamlandıkça işlemler yapılıyor. Yani bu işe ilk günden beri ara verilmedi, tamamlanıncaya kadar devam edecek.

657'deki memurlara güvence kalkacak mı? bununla ilgili bir çalışma var mı?

Bunlar nereden çıkıyor, böyle bir şey yok. Yani bir kere memur güvencesi anayasada var, anayasanın bu maddesi de yerli yerinde duruyor, herhangi bir değişiklik yok. Dolayısıyla bunlar... Mesela Sayın Baykal da, bir programda gördüm, bunlar diyor evet çıksın ertesi gün bütün memurları sözleşmeli yapacaklar. Ya bu kadar da olmaz ya, hani olur olur da, insan bu kadar da göz göre göre milletin önünde yalan-yanlış bilgi verir mi?

Böyle bir şey olur mu? Bir kere anayasada yazılı, anayasanın ilgili maddesinde devlet hizmetleri memurlar eliyle yürütülür diye yazıyor. Şu anda dolayısıyla memurlara yönelik herhangi bir çalışma yok, böyle bir çalışma söz konusu da değil. Bunlar tabi çeşitli çevrelerin maksatlı olarak memurları, güya biz memurlar hakkında bir çalışma yapıyoruz diyerek memurları bu kampanyada taraf olmaya zorlamak, başka bir şey değil.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber