'Bozuk pusulayla gemi ya batar ya da karaya oturur'

Başbakan Yıldırım,"Anayasa bir ülkenin pusulasıdır, pusula bozulmuş iş görmüyor. Allah korusun, bozuk pusulayla gemi ya batar ya da karaya oturur." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2017 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bozuk pusulayla gemi ya batar ya da karaya oturur'

Başbakan Binali Yıldırım, "Çarşı her şeye karşı ya bunlar onları da geçti. Kılıçdaroğlu Anayasa değişikliğine karşı ya, neden olduğu ortaya çıktı; okumamış" dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Anıtpark Meydanı'nda düzenlenecek miting için karayolu ile Ankara'dan Düzce'ye geldi.

İl girişinde partililer tarafından karşılanan Yıldırım, daha sonra Burhaniye Camisi'ne geçti. Cuma namazını cami avlusunda kılan Yıldırım, namaz çıkışında kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını Burhaniye Camisi'nde kıldıktan sonra Düzce Valiliğini ziyaret etti. Yıldırım'a, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve AK Parti milletvekilleri eşlik etti.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Anıtpark Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti. Yıldırım, ana muhalefet partisinin her şeye karşı olduğunu belirterek, "Marmaray yaparsın bunlar karşı. Avrasya Tüneli'ni yaparsın bunlar karşı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaparsın bunlar karşı. Hızlı tren yaparsın bunlar yine karşı. Maşallah 'çarşı her şeye karşı' diyorlar. Bunlar onları da geçti." diye konuştu.

"Yeni anayasada yargı tarafsız olsun" dediklerini, ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun buna da karşı olduğunu ifade eden Yıldırım, "Ama niye olduğunu anladık. Meğerse Kılıçdaroğlu anayasa değişikliği metnini okumamış. Dolayısıyla artık onu mazur görüyoruz. Daha fazla da Kılıçdaroğlu ile de vaktimizi doldurmayalım, işimize bakalım. Yapacak çok işimiz var." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun geçen halk oylamasında hangi sandıkta oy kullanacağını unuttuğunu ve oy kullanmaya gidemediğini söyleyen Yıldırım, "Bu sefer de gitsin hiç değilse 'evet' versin. Bizim söylediğimizi söylüyor. İşi tamamlasın." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu bayraklar inmez, bu ezanlar dinmez"

"Bu hayır diyenlere bir bakalım" diyen Yıldırım, şunları söyledi:

"CHP'yi söyledik, bir de HDP var. Bunlar bölücü, bunlar Kandil'in taşeronları. O Kandil'i de başlarına yıkacağız, taşeronlarının da gereğini yapacağız. Kimsenin bu büyük ülkeyi bölmeye, parçalamaya, kardeşliğimizi bozmaya gücü yetemez. Kürt de bizim, Türk de bizim, Laz da bizim, Çerkez de bizim, Alevi de bizim, Sünni de bizim, ay yıldızlı bayrak bizim. İşte Türkiye, 81 vilayet, 79 milyon ay yıldızlı bayrak bizim gururumuz. Rengi şehidimizin kanı, hilali bağımsızlığımızın alevi. Her bir yıldız şehitlerimizin sembolü. Ey şanlı hilal dalgalan gökyüzünde, bu bayraklar inmez, bu ezanlar dinmez. Burada Düzce meydanından söz veriyorum; ülkenin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi her tarafı 780 bin kilometrekarenin her karış toprağı bizimdir. Biriz, beraberiz, biz birlikte Türkiyeyiz."

- "Biz bu gücü kullanıyor muyuz?"

"16 Nisan 'evet' oylarınızla yeni anayasayı yürürlüğe sokacağız ve ülkemizi bölmeye çalışan PKK bölücü terör örgütü, FETÖ'cü örgüt, DEAŞ örgütü, bilumum örgütlerin de defterini sürüyeceğiz. Kimse bu ülkeyi bölmeye asla ve asla cesaret edemeyecek." diye konuşan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Düzce hazır mısınız? Terörü kökünden bitirmek için bağımsız ve güçlü Türkiye için çoğulcu demokrasi için iş için aş için kararımız net. İşte Düzce 'evet' diyor. Bu evetler birken bin, binken milyon olacak. Demokrasi treninden inmeden, 16 Nisan'a kadar durmadan, yorulmadan çalışmaya hazır mısınız? Varsın birileri bu demokrasi treninden insin. Varsın Avrupa'nın bazı ülkelerinde Türkiye'ye karşı engellemeler yapılsın. Bu bizim değil, bu engellemeleri yapan ülkelerin ayıbıdır. Dost ülke kavramına yakışmayan, utanç verici uygulamalardır. 2. Dünya Savaşı'nın siyasi zihniyetinin yansıması olan bu yasaklamalar bu engellemeleri yapan ülkelerin demokrasiyi, özgürlükleri hazmetmediklerini gösterir.

Her fırsatta düşünce özgürlüğü, farklı görüşe saygı kavramını ağzından düşürmeyen şu Avrupa ülkelerine bir bakalım. Bakanlarımızın orada memleket sevdalılarıyla vatandaşlarımızla buluşmasına ve demokrasi içerisinde görüşlerini ifade etmelerine bile tahammül edemiyorlar. Almanya'da seçim oluyor Türkiye'nin orada milyonlarca oy kullanacak vatandaşı var. Onları etkileme gücü var. Biz bu gücü kullanıyor muyuz? Asla yapmayız. Bizim başka ülkenin seçimlerine, iç işlerine karışmak gibi bir düşüncemiz olamaz. O zaman aynı hassasiyeti dost bildiğimiz ülkelerden de biz bekliyoruz. Bazı ülkeler bu halk oylamasına engel çıkararak, taraf olmuştur. Hayırcılardan yana taraf olmuşlardır. Bunun böyle bilinmesini istiyorum."

- Düzce'ye yapılan ve yapılacak yatırımlar

Yıldırım, Düzce'nin 17 Ağustos ve 12 Kasım tarihlerinde iki büyük deprem felaketi atlattığını ve adeta küllerinden yeniden doğduğunu hatırlattı.

Geçen 14 yılda Düzce'ye 8 milyar liralık yatırım ve destek yaptıklarına dikkati çeken Yıldırım, Düzce'ye 14 fakülteli ve 30 bin öğrencinin eğitim gördüğü bir üniversite kurduklarını ve 919 derslik yaptıklarını belirtti. Eğitim için 300 milyon liranın üzerinde kaynak kullandıklarının altını çizen Yıldırım, Düzce'ye ayrıca 4 hastane kazandırdıklarını söyledi. Yıldırım, sağlık yatırımlarının tutarının 60 milyon lirayı geçtiğini ifade etti.

Yıldırım, 80 yılda 74 kilometre bölünmüş yol yapılan Düzce'ye 14 yılda 87 kilometre duble yol ilave ettiklerini belirtti.

Düzce-Gümüşova, Düzce-Akçakoca-Karadeniz Ereğli yollarının yapıldığını ve hizmete açıldığını vurgulayan Yıldırım, Düzce Kuzey çevreyolunu bitirdiklerini, Gümüşova-Gerede otoyolu Düzce bağlantı yolunu da bu yıl içerisinde bitireceklerini söyledi.

Düzce'de ulaşıma toplam 3 milyar lira kaynak harcadıklarına işaret eden Yıldırım, enerji için 700 milyon lira, aile ve sosyal destekler için 140 milyon lira, gıda, tarım ve hayvancılık destekleri için 550 milyon lira, orman ve su işleri faaliyetleri ile barajlar ve göletler için 650 milyon lira aktardıklarını kaydetti.

Yıldırım, 20 yıldır yapılamayan kültür merkezini tamamladıklarını ve otogarı yaptıklarını söyledi.

Yığılca yolunu da bitireceklerini ifade eden Yıldırım, 1983'de işleri nedeniyle Yığılca'ya çok gidip geldiğini, bu sebeple bunun kendisi için özel anlamı olduğunu söyledi.

Düzce'ye yakışır bir stadyum yapacaklarını da belirten Yıldırım, "Biz laf değil, icraat yapıyoruz. Birileri hala yatırımın yapılmadığı, projelerin bitirilmediği o eski günlere dönmek istiyor. O günlere asla dönmeyeceğiz." dedi.

Esin Işık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber