'İsimleri dangalak bir bürokrat değiştirmiş'

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 17 Şubat 2007 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Piyer Loti Tepesi'nin ve sokak isimlerinin değiştirilmesi girişimiyle gündeme gelen Eyüp Belediye Başkanı: Sokakların ismini değiştirmek dangalak bir bürokratın işi.

Eyüp dolaylarında önce Piyer Loti Tepesi'nin, ardından da çok sayıda sokağın ismini değiştirmek için kavil ettiği öne sürülen başkan o... Ve malumunuzdur, "bir kısım medya" Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç'in adını "Eyüp'ün Sultanı"na çıkardı. Ben de gidip son günlerdeki yayınların Ahmet Başkan'da nasıl bir moral tahribatı yaptığını yerinde tespit ettim. Burası başkanlık makamı. Randevusuz olsam da kapıda bekletilmeye alışkın olmadığımdan biraz garipsedim durumumu. Meğerki içeride Milletvekili Mustafa Baş, basın danışmanı Zekeriya ve başkan Genç basın bülteni inşa etmekteymiş.

* Hayırdır başkan rengin benzin atık? - Sorma Savaş abi yine biz olduk suçlanan.

* Ateş yoksa duman olmaz - (Sinirli şekilde) Anlatayım dinle sen ver kararı.

ÇİÇEK ADI VERİN DEDİM

* İskenderpaşa Cemaati'nin merhum lideri Esat Coşan'ın adını sokağa verme meselesi nedir? - Bir sokağı kesen aralıklar varmış. Bunlara da 1. aralık, 2. aralık falan diye isimler koymuşlar. Yeni yapılanmada hepsine "Leylak, sümbül" gibi çiçek adları koyun millet öküz altında buzağı aramasın dedim" dinlememişler.

* Peki öylece kalacak mı o sokak? - Kalabilir de kalkabilir de. Aslında benim meselem değil ki bu başkan olarak.

* Nasıl sizin meseleniz değil? - İçişleri Bakanlığı'nca yayınlanan adres ve numaralama yönetmeliği esas alınıyor. Bu yönetmeliğe göre Büyükşehir'den ihaleyi kazanan Hat Bilgi İşlem firması bunu gerçekleştiriyor. Prosedür böyle yani.

* Yayla Köyü yollarıyla sizin belediyenin ne alakası var. Gidip köyün tek caddesine Ahmet Genç Bulvarı adı vermişler? - Gerçekten de o köy bize bağlı değil. Yine de yardım maksadıyla yollarını yaptık. Muhtar işgüzârlık etmiş. Duyunca kızdım, "değiştirin" dedim.

* Siz az önce konuştuğumuz sokak isimlerini bulan, değiştiren kişi için de "Kim bu dangalak" demişsiniz doğru mu? - Evet doğru, dedim. Türkiye İstatistik Kurumu il sorumlusunu, istatistik memurlarını çağırdım. Tepeden tırnağa ettim edeceğim lafları. Dangalak bir tane değilmiş ki. Edepli adam olmasam bozacağım ağzımı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber