Tüfenkci: Terörü birlik ruhuyla dize getireceğiz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - "Terörü birlik ruhuyla, kardeşçe, dayanışmayla dize getireceğiz. Terör örgütleri toplumla devlet arasına giremeyecek, millete yapılan hizmetleri engellemenin bedelini tek tek ödeyecek"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2017 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tüfenkci: Terörü birlik ruhuyla dize getireceğiz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Terörü birlik ruhuyla, kardeşçe, dayanışmayla dize getireceğiz. Terör örgütleri toplumla devlet arasına giremeyecek, millete yapılan hizmetleri engellemenin bedelini tek tek ödeyecek." dedi.

Muş programı kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası'nda kentteki esnaf ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Tüfenkci, Alpaslan'ın kahraman askerlerinin diyarı olarak bilinen Muş'un aynı kahramanlığı 15 Temmuz hain darbe girişiminde de gösterdiğini, Cumhurbaşkanı'na, hükümete, vatana, demokrasiye sahip çıktığını söyledi.

Tüfenkci, Türkiye'nin bir dönüm noktasında olduğunu, birilerinin ülkenin gelişmesini, bölgede güçlenmesini istemediğini, bunun için hainliklerine devam ettiklerini vurgulayarak, eski sistemin sürekli krizler, darbeler üreten bir sistem olduğunu, bunun zararlarını milletin acılarla ödediğini ifade etti.

- "Terörü birlik ruhuyla dize getireceğiz"

Artık cumhurbaşkanı ile başbakan arasında bir kitapçığın atılmasıyla Muşlu vatandaşların fakirleşmesini istemediklerini, insanların daha fazla iş ve aş bulması için gayret ettiklerini anlatan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Siyasi istikrar olmasına, halktan yetkiyi almamıza rağmen sistemin yarattığı sıkıntılardan dolayı şeytan taşlamaktan tavaf yapamaz duruma geldik. Geçen yıl Türkiye bin yıllık tarihinin en büyük ihanetlerinden birini yaşadı. O gün hiçbir ayrım yapmadan çocuk, kadın, genç demeden bombalarla tüfeklerle saldırdılar. O ihaneti yapanlar sizlerin sayesinde başaramadılar. O günden sonra 'Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedik. Terör karşısında daha çok kenetlenerek sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. Terörü birlik ruhuyla, kardeşçe, dayanışmayla dize getireceğiz. Terör örgütleri toplumla devlet arasına giremeyecek, millete yapılan hizmetleri engellemenin bedelini tek tek ödeyecek. FETÖ, PKK hepsi ödeyecek. Giden canların malların hesabını verecek ve adalet karşısında hesap vermeden bu dünyadan gitmeyecekler. Bütün davamız 80 milyon vatandaşımızın, 81 ilimizin mutluluğu ve huzurudur."

Tüfenkci, 2002'den bu yana geçmişin karanlık günlerinin izlerinin silinmesi için mücadele ettiklerini belirterek, 16 Nisan'dan sonra Türkiye'nin bir daha eski karanlık günlerine dönmeyeceğini, milletin buna izin vermeyeceğini vurguladı.

Bakan Tüfenkci, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle artık kimsenin ülkeye istikamet çizemeyeceğini, demokratik kazanımlarından geri adım atmadan yola devam edeceklerini bildirdi.

"Bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer taraftan ülkeyi büyüteceğiz." diyen Tüfenkci, milletin hakimiyetinden korkanların yalan yanlış siyaset yaptığını ancak halkın bunlara fırsat vermeyeceğine inancını dile getirdi.

Tüfenkci, daha sonra Muş Alparslan Üniversitesi'nde İmam Hatipler Platformunun düzenlediği programa katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber