'Öğretmenler insanlığın problemini tek başına çözemez'

YTÜ Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Şahin Oruç, açılış konuşmasında, öğretmenlerin insanlığın problemini tek başına çözemeyeceğini ancak çözecek nesiller yetiştirebileceğini belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2017 20:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Öğretmenler insanlığın problemini tek başına çözemez'

Çamlıca Çocuk Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Adem Fidan, "Sıra dışı düşünebilen, sorumluluk ve uyum becerisi kazanmış, kendine yetebilen, işbirliği becerisi kuvvetli, problem çözebilen, milli ve ahlaki değerleri özümsemiş nesiller yetiştirebilmek için, her şart ve koşulda öğrencilerini seven, onları iyi tanıyan, insani ve ahlaki değerleri yüksek, öfke kontrolünü sağlayabilen, sabırlı ve şefkatli, değişime açık, öğretmekten zevk alan, her zaman bir fark oluşturabilen, iyi organize olabilen, etrafına pozitif enerji yayan, derin düşünme becerisi olan ve ilham alan ve belki de bir çok velinin de istediği gibi az ödev veren etkili öğretmenlere ihtiyaç var" dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Çamlıca Çocuk Akademi iş birliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen "Etkili Öğretmen Etkili Çocuk" temalı Okul Öncesi Eğitim Sempozyumu YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

YTÜ Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Şahin Oruç, açılış konuşmasında, öğretmenlerin insanlığın problemini tek başına çözemeyeceğini ancak çözecek nesiller yetiştirebileceğini belirtti.

Çamlıca Çocuk Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Adem Fidan ise Türkiye'nin birçok şehrinde eğitimler, seminerler ve sempozyumlar düzenleyerek öğretmenlere, velilere ve okullara dolayısıyla geleceğe sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi.

Çocukların öğrenmeye doğal eğilimlerinin olduğunu, öğrenmenin erken yaşlarda başlayıp hayat boyu devam ettiğini ve okul öncesinin beyin gelişiminin en yoğun ve hızlı yaşandığı dönem olduğunu dile getiren Fidan, "Çocuklar sadece değer gördükleri, kendilerini güvende hissettikleri ve sevildiklerinden emin oldukları ortamlarda keşfederler ve sunulan öğrenme fırsatlarını değerlendirirler. Bu destekleyici ortamın en önemli bileşeni ise siz etkili öğretmenler ile çocuk arasında kurulan tutarlı ve güvenli ilişkidir. Bu ilişkiyi yakaladığımızda eminim her şey yoluna girecektir." dedi.

Çocukların geleceği açısından okul öncesi öğretmenlerinin çok değerli olduğunu vurgulayan Fidan, şunları kaydetti:

"Sıra dışı düşünebilen, sorumluluk ve uyum becerisi kazanmış, kendine yetebilen, işbirliği becerisi kuvvetli, problem çözebilen, milli ve ahlaki değerleri özümsemiş nesiller yetiştirebilmek için her şart ve koşulda öğrencilerini seven, onları iyi tanıyan, insani ve ahlaki değerleri yüksek, öfke kontrolünü sağlayabilen, sabırlı ve şefkatli, değişime açık, öğretmekten zevk alan, her zaman bir fark oluşturabilen, iyi organize olabilen, etrafına pozitif enerji yayan, derin düşünme becerisi olan ve ilham alan ve belki de bir çok velinin de istediği gibi az ödev veren etkili öğretmenlere ihtiyaç var. Şimşekleri havada yakalayacak nesiller yetiştirmek üzere..."

Nöro Sağlık Beyin Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi kurucusu Uzman Dr. Kerem Dündar da "Geleceğin Öğretmeninin Beyni" konulu bildiri sundu.

2020 yılında öğrencilerden beklentilerin değişeceğini, dolayısıyla buna göre yetiştirilmesi gerektiğini belirten Dündar,"Eğittiğimiz çocukların çoğu gelecekte işsiz kalacak ama yaratıcılık hiçbir zaman modası geçmeyen bir yetenek olarak kalacak. Bir çocuğun yaratıcılığını öldürmeyin de ne yaparsanız yapın. Yaratıcılığın besini gülmek ve soru sormak. Bunlara engel olmayın. Öğrenciler öğretmenini severse başarısı yüzde 50 artıyor." şeklinde konuştu.

Sempozyumda çeşitli üniversitelerden akademisyenler de çocuk ve eğitime ilişkin farklı konularda bildiri sundu.

Katılımcılara sempozyum sonunda YTÜ ve Çamlıca Çocuk Akademi onaylı 'katılım belgesi' verildi.

Bu arada, sempozyuma 5 ülkeden 2 bine yakın eğitmenin katıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber