Başbakan: İstiklal Marşı bir arada millet olma...

Başbakan Binali Yıldırım, 96 yıl önce kabul edilen İstiklal Marşı'nın bir arada millet olma şuuru kazandırmaya devam ettiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2017 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan: İstiklal Marşı bir arada millet olma...

Başbakan Binali Yıldırım, 96 yıl önce kabul edilen İstiklal Marşı'nın bir arada millet olma şuuru kazandırmaya devam ettiğini bildirdi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Yıldırım, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türk milletinin istiklal tutkusunu, kahramanlığını, vatan sevgisini ve tarihi yürüyüşünü destansı bir üslupla anlatan İstiklal Marşı'nı, milli mücadele ruhunun daima korunmasını sağlayacak eşsiz bir teminat olarak nitelendiren Başbakan Yıldırım, marşın her mısrasında büyük anlamların yüklü olduğunu belirtti.

Marşın milli mücadelenin en çetin dönemlerinde millete büyük cesaret ve moral aşıladığını bildiren Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:

" 'Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım' diyerek emperyalist güçlere meydan okuyan milletimizin hislerini en veciz şekilde ifade etmiştir. Bu edebi şaheseri büyük bir aşk ve vecd içerisinde kaleme alan Mehmet Akif Ersoy, milli mücadele günlerinde yaşanan zorlukları 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın' diye çarpıcı bir ifadeyle dile getirmiştir. 96 yıl önce, Büyük Millet Meclisinin büyük bir coşkuyla milli marşımız olarak kabul ettiği İstiklal Marşı, bize bir arada millet olma şuuru kazandırmaya devam etmektedir.

İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümü vesilesiyle bir kez daha milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını şükran ve rahmetle anıyor, bütün vatandaşlarımı en içten duygularımla selamlıyorum."

Sarp Özer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber