FETÖ liderlerine 'imam' demeyelim

Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar: FETÖ, Müslümanların bütün değerlerini al aşağı ettiği gibi terörist bölge sorumlularını 'imam' olarak adlandırarak bu değerimizi ucuzlaştırmak, berbat etmek, perişan etmek düşüncesiyle bu adı takıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2017 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ liderlerine 'imam' demeyelim

- VEYSEL KARA

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, dini hizmet görevini yürüten imamların hiçbir zaman ihanet içinde olmadığını belirterek, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bölge sorumlularının ''imam'' olarak adlandırılmasının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Bayraktutar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, imamların hiçbir dönemde terörle ilişkisinin olmadığını ve FETÖ'nün, bölge sorumlularını ''imam'' olarak adlandırarak bu değeri yıpratmayı amaçladığını belirtti.

İmamların millet nezdinde güvenilir insanlar olduğuna dikkati çeken Bayraktutar, FETÖ sorumlularının ''imam'' olarak adlandırılmaması konusunda hassas davranılması gerektiğini kaydetti. Bayraktutar, şunları dile getirdi:

''FETÖ bölge sorumlularının 'imam' olarak tanımlanması bizleri çok üzüyor. İmamlar hiçbir zaman terörist olmadı. Bugün imam hatiplik görevinini yapan arkadaşlarımız hiçbir zaman milletine ve devletine ihanet etmedi. İmamlar, milletin nazarında peygambere vekalet eden, peygamberin makamında görev yapan insanlar. Bu insanlar güvenilir insanlardır. Benim meslektaşlarım hep böyledir. Değerli insanlardır. FETÖ, Müslümanların bütün değerlerini al aşağı ettiği gibi terörist bölge sorumlularını 'imam' olarak adlandırarak bu değerimizi ucuzlaştırmak, berbat etmek, perişan etmek düşüncesiyle bu adı takıyor. Ne olur, bir daha bu teröristleri bölge imamı diye 'imam' isimleriyle adlandırmasınlar. Bütün meslektaşlarımın da isteği budur.''

"DİYANET ÇALIŞANLARINA SINAVSIZ LİSANS TAMAMLAMA HAKKI VERİLMESİNİ İSTİYORUZ''

Eğitim seviyesi yüksek, zamanın gereksinimleriyle donatılmış imam hatiplerin sunacağı hizmetin daha nitelikli olacağına işaret eden Bayraktutar, 28 Şubat sürecinde kat sayı farkları bahane edilerek iman hatip mezunlarının önüne engeller çıkarıldığını anımsattı.

Bayraktutar, yürüttükleri hizmet gereği 28 Şubat sürecinin bir getirisi olarak, yüksek öğretim yapamaz duruma getirildiklerini savunarak, tüm diyanet personelinin yüksek lisans yapmasını arzu ettiklerini ancak bunun için öncelikle lisans mezunu olmaları gerektiğini söyledi.

Bir çok diyanet personelinin açıktan öğretimle ön lisans mezunu olduğu bilgisini veren Bayraktutar, ''Ben diyanet çalışanlarının hepsinin yüksek lisans yapmasını isterim. Ama bunu yapabilmeleri için lisans mezunu olmaları gerekir. Diyanet çalışanlarına sınavsız lisans tamamlama hakkı verilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Bayraktutar, uydu üzerinden yayın yapan bir çok televizyon kanalında dini sohbetler yapıldığına işaret ederek, bu sohbetlerin Diyanet İşleri Başkanlığı personeli ya da milletin kabullendiği, milletin ciddiyetine güvendiği insanlar tarafından yapılması gerektiğine de dikkati çekti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber