Stajyer öğrencilerin sorunları için Meclis'te alt komisyon oluşturuldu

TESK Başkanı Palandöken: Sorunların araştırılması amacıyla TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde alt komisyon oluşturuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2017 12:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Stajyer öğrencilerin sorunları için Meclis'te alt komisyon oluşturuldu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, stajyer öğrencilerin şikayetlerinin TBMM'de karşılık bulduğunu belirterek, "Sorunların araştırılması amacıyla Dilekçe Komisyonu bünyesinde bir alt komisyon oluşturuldu. Komisyonun çalışmalarına kısa sürede başlayacak olması sevindiricidir." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, stajyer öğrencilere yönelik bazı iş yerlerindeki uygulamaların TBMM'ye taşındığını kaydetti. Palandöken, "Sorunların görüşülmesi amacıyla TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde bir alt komisyon oluşturuldu. Alt komisyon, stajyerler öğrencilerin, ödenmediği iddia edilen ücretleri başta olmak üzere bütün sorunlarını inceleyerek çözümü doğrultusunda rapor hazırlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Komisyonun en kısa sürede çalışmalarına başlayacak olmasını sevindirici bulan Palandöken, başta TESK olmak üzere sivil toplum kuruluşlarından, Milli Eğitim Bakanlığı ve SGK'dan görüş istenebileceğine işaret etti. Palandöken, "Bir usulsüzlük varsa bu usulsüzlüklerin boyutunu, hangi dereceye vardığını inceleyecek. Muhataplardan rapor isteyecek. Ayrıca şikayetçi olan, özellikle dilekçe sahiplerinin bilgisine de başvurularak yaşanan sorun kısa zamanda çözüme kavuşacaktır." ifadesini kullandı.

Çırak ve stajyerlerin çalışma sürelerini emekliliklerine saydıramamalarının da bir başka mağduriyet konusu olduğunu savunan Palandöken, bu sorunun da çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkati çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber