Tarım Bakanlığında, fazla çalışma ücretlerinde değişiklik

Tarım Bakanlığı, hayvan sevklerinde görevli personelin döner sermaye işletmesince ödenen fazla çalışma ücretlerine ve kimya mühendislerinin yıllık üretimi teşvik primlerine zam yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Mart 2017 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarım Bakanlığında, fazla çalışma ücretlerinde değişiklik

11 Mart 2017 tarihli Resmi Gazetede, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliklerden birisi de canlı hayvan sevk kontrolü yapan personele ilişkindir. Aşağıdaki hükümde yer alan altı çizili ibareler çıkarılmıştır.

"MADDE 39 - (1) 5996 sayılı Kanunun 35 inci maddesinin beşinci fıkrası kapsamında Bakanlık tarafından gümrüklerde kontrolü zorunlu olan canlı hayvan ve ürünler ile yurt içi hayvan sevklerinde yapılan kontrollerin mesai saatleri dışında veya resmi tatillerde yapılması halinde, bu kontrolleri; mesai günlerinde normal çalışma süresinin bitiminden sonra gerçekleştiren personele her gün için 300 gösterge rakamının, resmi tatillerde gerçekleştiren personele ise her gün için 400 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpılması sonucu bulunacak tutarda fazla çalışma ücreti ödenir. Ancak, bu kapsamda bir ayda yapılacak fazla çalışma ücretinin tutarı, 6000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpılması sonucu bulunacak tutarı geçemez."

Bu yeni düzenlemeye göre, gümrükler olsun, yurtiçi hayvan sevkleri olsun, kontrol yapan personele, normal çalışma günlerinde mesai saatleri dışında daha önce 300 gösterge üzerinden fazla çalışma veriliyor iken bu 400 ek göstergeye yükseltilmiştir. Bu artış yüzde 33'lük zam anlamına gelmektedir.

Ayrıca yönetmeliğin "Fiilen Yapılan Görevin Önem ve Güçlüğü" tabloları ile "Hizmet sınıfı, kadro unvanı ve pozisyonu" tablosunda değişiklik yapılarak kimya mühendisi tablodaki 4.cü sıradaki diğer kategorisinden ikinci sıradaki kategoriye yazılarak. Kimya mühendislerinin alacağı yıllık üretimi teşvik pirimi yaklaşık olarak % 15 oranında artırılmıştır.

Değişikliğin tam metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber