Bakan Yılmaz: Tek adam, millet yanında durursa güçlü

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yönelik ortaya atılan "Tek adam" eleştirileri yapıldığını belirterek, "Tek adam, ne zaman güçlü, millet yanında durursa güçlü. Daha doğrusu millet kimin yanında durursa o güçlü. Millete 'hata yaptın, doğru yerde durmasını bilemedin' diyemedikleri için milleti suçlayamıyorlar, milletin yanında durduğu adamı suçluyorlar." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2017 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Yılmaz: Tek adam, millet yanında durursa güçlü

Bakan Yılmaz, İzmir programı kapsamında Balçova ilçesinde Sivas Yiğidolar Dernekleri Federasyonu üyeleriyle buluştu.

Sivaslılar ile memleketlerinden kilometrelerce uzakta, İzmir'de bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu aktaran Yılmaz, anayasa değişikliğinin parti değil memleket meselesi olduğunu, bu anlamda ana muhalefet partisiyle aynı görüşü paylaştıklarını belirtti.

Referandumda iki görüşün oylanacağına dikkat çeken Yılmaz, "Evet diyen de olacaktır, hayır diyen de olacaktır. Evet diyen, 'evlatlarım için, Türkiye için daha iyi olur', hayır diyen kardeşler de 'eski sistemde kalırsak eksiklerine, hatalarına, yanlışlarına rağmen yine de bu ülke için hayırlı olur' diye düşünüyorlar. Dolayısıyla iki görüş var, iki görüşün de başımın üstünde yeri var, biz kardeşlerimize düşündüklerimizi söyleyeceğiz, bir başka kardeşim de düşündüğünü söyleyecek, nihayetinde kararı aziz millet verecek, karar milletindir." diye konuştu.

Bakan Yılmaz, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile siyasi partilerin kutuplaştırıcı ve uzaklaştırıcı tavırdan vazgeçerek, uzlaştırıcı olmak durumunda kalacağını vurgulayarak, sisteme getireceği avantajlara değindi.

Sisteme yönelik "Tek adam" eleştirileri yapıldığını belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Burada en büyük sıkıntı 'tek adam' deniyor. Tek adam, tek başına hiçbir şey yapamaz güzel kardeşim, tek adam ne zaman güçlü, millet yanında durursa güçlü, daha doğrusu millet kimin yanında durursa güçlü, Tayyip Erdoğan'ın yanında durursa Tayyip Erdoğan güçlü, Kılıçdaroğlu'nun yanında durursa Kılıçdaroğlu güçlü, Devlet Bahçeli'nin yanında durursa Devlet Bahçeli güçlü. O zaman bir kişiyi millet onun yanında durdu diye suçlamak doğru mu ? Bunu niye diyorlar, millete 'hata yaptın, doğru yerde durmasını bilemedin' diyemedikleri için milleti suçlayamıyorlar, milletin yanında durduğu adamı suçluyorlar."

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise 15 Temmuz darbe girişiminin ardından demokrasi nöbeti tutanlar arasında yer aldıkları için Sivaslılar Federasyon üyelerine teşekkür ederek,16 Nisan'da da sandıklardan 'Evet' çıkması için çalışmalarını istedi.

- Şehidin ailesine ziyaret

Bakan Yılmaz, daha sonra Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda çıkan çatışmada şehit düşen Astsubay Üstçavuş Yahya Efiloğlu'nun İzmir'deki baba ocağını ziyaret etti.

Ziyaret basına kapalı gerçekleşti.

Eşber Ayaydın

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber