Öğrenciler önlük, akademisyenler de cübbe giydi

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende, Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri önlük, görevinde yükselen akademisyenler de cübbe giydi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2017 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenciler önlük, akademisyenler de cübbe giydi

Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nde düzenlenen "14 Mart Tıp Bayramı ve Geleneksel Cübbe Giydirme Töreninde", tıp fakültesi 1. sınıf öğrencileri önlük, görevinde yükselen akademisyenler de cübbe giydi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugünün öğrenciler, veliler ve öğretim üyeleri için özel bir gün olduğunu ifade etti.

Tıp bayramının tüm sağlık çalışanlarının hatırlanması gereken bir gün olduğunu dile getiren Çomaklı, "100 yıl önce işgale karşı direnerek bu vatan için şehit olan tıp fakültesi öğrencilerinin bu direnişleriyle 14 Mart'ın tıp bayramı olarak kutlanması bizim için ayrıca önem taşımaktadır." dedi.

Çomaklı, tıbbın, insan sevgisi üzerine şekillenen zor bir sanat olduğunu belirterek, "Hekimlerimiz mesai gözetmeksizin hastaların sağlık bulması için ellerinden gelen hizmeti vermektedirler. Deprem ve afetlerin yaşandığı bölgelerde bile kendi canlarını ortaya koyarak çalışan bu kutsal mesleğin mensupları olağanüstü özveriyle hizmet vermeye devam etmektedir." diye konuştu.

Sağlık alanında hizmet ve yatırım çalışmalarına titizlikle devam ettiklerini aktaran Çomaklı, şu değerlendirmede bulundu:

"Sağlık hizmetleriyle kalitemiz artıyor. Bu hizmetlerin önemli noktalara gelmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Üniversite hastanemizin birçoğunda yapılan her türlü organ nakli ve ameliyatların yanı sıra verilen nitelikli hizmet, yurt dışına giden hasta sayısının azalmasıyla kendini göstermiştir. Bu gelişimler ile paralel olarak üniversite hastanemiz gerek kalp hastalıkları tedavileri gerek gerçekleştirilen başarılı organ nakli operasyonlarıyla hastaların uzak illere gitmesini engellenmiştir."

- "Sağlık alanında ülkemiz dünyada yıldızlaşmaya devam ediyor"

Çomaklı, yetişmiş öğretim üyesi ve nitelikli sağlık eleman sayısı arttıkça ülke dışına gidecek hasta sayısında azalma olacağına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağlık alanında ülkemiz dünyada yıldızlaşmaya devam edecektir. Sağlık hizmetlerinin tüm ülkede düzeyinde önemli ölçüde arttığını görüyoruz. Bu hizmetin halkın hizmetine sunulması çok önemlidir. Üniversitemizin 60 yıllık süreçte sahip olduğu bilgisel birikimi, ülkemizin 2023 hedeflerine uygun biçimde tüm dünyada tercih edilen bir konuma gelecektir. Büyük düşünmek esastır. Büyük Türkiye için yürümek değil koşmak lazım. Bu düşüncelerle sağlıklı ve mutlu hayat sunma çaba içerisinde olan tüm hekim ve akademisyen ile sağlık çalışanlarımızın bayramını kutluyorum."

Konuşmaların ardından, AÜ Rektörü Çomaklı ve öğretim üyelerince üniversitenin Tıp Fakültesi 1. sınıfında öğrenim gören yaklaşık 350 öğrenciye beyaz önlükleri giydirilerek, birer steteskop hediye edildi.

Öte yandan görevinde yükselen akademisyenler de törende cübbe giydi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber